Portfolio_aanvulling-17.jpg
header-150.jpg
Portfolio_aanvulling-17.jpg

Bruidsfotografie


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SCROLL DOWN

Bruidsfotografie


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van harte gefeliciteerd

Jullie gaan trouwen! Hoe leuk is dát!? Een heerlijke tijd gaat jullie tegemoet, vol liefde en mooie momenten die je deelt met je familie en vrienden. Iedereen mag weten dat jullie van elkaar houden en de toekomst samen tegemoetgaan. Dat is met recht een welgemeende felicitatie waard. Van harte!

Wat moet er allemaal geregeld worden?

De fotograaf natuurlijk! Maar nog veel meer. Waar moet je beginnen? Het is een hele klus, maar brengt gelukkig ook veel voorpret. Ten eerste is het belangrijk dat jullie bellen met het gemeentehuis om te vragen of jullie datum beschikbaar is. Vervolgens is het belangrijk te checken of jullie feestlocatie ook op die datum geboekt kan worden. Daarna komt de fotograaf in beeld. En zo kwamen jullie hier terecht. Ideaal!

Fotografie

Trouwkaartfoto / verlovingsfeest / loveshoot / huwelijksreportage. Voor al deze gelegenheden kunnen jullie mij boeken. Ik neem dan samen met jullie door welke stijl jullie wensen. Ik heb ervaring in zowel de journalistieke, als de editoral fotografie. Hieronder vertel ik je daar meer over.

Journalistieke stijl

Journalistieke stijl: onbewust van de camera.

Journalistieke stijl: onbewust van de camera.

Denk bij de journalistieke stijl aan foto's die je meenemen in het verhaal van jullie dag. Er wordt nauwelijks door mij aangestuurd. Ik fotografeer op een afstandje, vaak zonder flitser, en meng me daarbij ‘onzichtbaar’ tussen de gasten. Dat levert prachtige beelden op die zowel individueel als in samenhang jullie love story vertellen. Door de documentaire benadering worden emoties en uitdrukkingen heel puur vastgelegd omdat men zich niet bewust is van de camera. Dat maakt deze stijl zo krachtig en daarom is deze zo populair. Wil je iets extra's? Dan vind je de editorial stijl wellicht ook leuk! Daarover lees je hieronder meer.

 

Editorial stijl

Editorial stijl: in de hoofdrol

Editorial stijl: in de hoofdrol

Dit zijn foto's die niet zouden misstaan in een glossy tijdschrift. Er wordt juist veel door mij gestuurd om jullie op je allermooist vast te leggen. Poses, styling, belichting, details, overzichten en dat allemaal met jullie als sterren in het middelpunt. Flits, flits, flitsende en tot in de puntjes geregisseerde fotografie dus! Superleuk om te doen wanneer je zin hebt om te poseren, zoals de modellen in Vogue. Elke foto wordt in een sterke naproductie uniek gemaakt. Er ontstaat zo een set foto's die stuk voor stuk subliem zijn. Noem het "fashionfotografie" of "glamourfotografie", maar dan met jullie bruiloft als onderwerp. Vind je zo'n editorial stijl interessant, maar niet voor de hele dag? Denk dan aan een combinatie met de journalistieke fotografie. 

 

Combinatie

Het is heel goed mogelijk journalistieke en editorial fotografie met elkaar te combineren. We kunnen bijvoorbeeld de dag journalistiek vastleggen, maar ergens een uurtje plannen om op een mooie locatie een editorial te shooten. Even samen weg, heerlijk! Het is slim dit vroeg in de dag te doen. De bruidsjurk, het pak en het boeket zien er nog op en top uit. Op locatie regisseren we samen mooie poses voor de editorial shoot. De glitter en glamour spatten van de foto's af. Jullie staan er tóp op! Wanneer we weer terug gaan naar de daggasten, word ik weer onzichtbaar en ga ik over op journalistieke fotografie om het feest vast te leggen. Nóg een tip: steeds vaker wordt er in de weken voor de bruiloft een loveshoot gedaan. Zo leren de fotograaf en het bruidspaar elkaar beter kennen voordat de grote dag aanbreekt. Een combinatie van een editorial loveshoot en een journalistieke bruiloft behoort dus ook tot de mogelijkheden.

Bekijk deze filmpjes en lees daarna verder:

Via deze link kom je rechtstreeks op mijn bruidsportfolio, maar lees eerst nog even verder:

Waarom Maik Jansen?

Ik maak graag contact met mensen en houd van de klik die er ontstaat, nog vóór ik de camera ter hand neem. Deze verbinding komt tot uiting in elke opname die ik van jullie maak. Mensen kiezen mij om de wijze waarop mijn karakter tot uiting komt. Mijn observerende, empathische kant past goed bij mijn fotojournalistisch werk. De enthousiaste, druk pratende gangmaker in mij, komt tot uiting in mijn (editorial) fashionfotografie. Daarom voel ik me happy in beide stijlen. Ze reflecteren wie ik ben en daarom zet ik ze graag in voor jullie trouwdag.

Ik hou ervan om mensen te fotograferen om datgene wat iemand mens maakt: emotie. Bij de journalistieke stijl leg ik deze vast, zodat de emotie van dat moment herbeleefd kan worden. Bij de editorial stijl wil ik met uitgekiende elementen als pose, licht en schoonheid emoties juist oproepen bij de kijker; het WOW-effect.

Emotie, schoonheid en interactie beleven en herbeleven, soms van een afstandje en soms juist van dichtbij, dáár ligt de basis van mijn passie en het fundament van mijn persoonlijke fotografische stijl.

Ervaring

Als fotograaf heb ik veel ervaring opgedaan in beide hierboven genoemde fotografische stijlen. Ik ben werkzaam als journalistiek fotograaf voor de krant (onder andere de Persgroep) en heb vele reportages gemaakt van festiviteiten en officiële gelegenheden. Daarnaast lever ik commerciële foto’s voor bedrijven, met name in de modebranche. Daardoor weet ik met zowel natuurlijk als flitslicht om te gaan en deze te combineren voor mijn unieke editorial/fashion look. Omdat ik regelmatig werk met gezinnen, weet ik gedurende de dag de juiste snaren te bespelen om zowel grootouders als kinderen óók te betrekken bij het spel dat ‘op de foto’ heet.

Ik zie ernaar uit van jullie te horen.

Groetjes,

Maik Jansen

 


header-150.jpg

Netwerk


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Netwerk


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maik Jansen werkt ondermeer samen met:

Wilt u ook eens samenwerken? Neem a.u.b. contact op: