Tips voor een fotoshoot

Garderobe

Wat hangt er in je garderobe? In welke kleding voel jij je mooi, chique, sexy, fris, cool of sportief? Hoe denkt jouw partner daarover? Vraag het! Hij of zij weet je vaak goed te adviseren. Neem meerdere setjes kleding en schoenen mee. Zo vergroot je de mogelijkheden om verschillende looks te creëren.
Heb je voor een gelegenheid een prachtige avondjurk gekocht (of gehuurd) en wil je met die mooi uitgesneden rug op de foto? Zorg er dan voor dat je de dag van de shoot knellend ondergoed vermijdt. Anders krijg je strepen in je huid! Denk daarbij aan BH en slip, maar ook aan horloge en sokken. Het is niet handig 's ochtends strakke sokken te dragen en 's middags met blote voeten in een open schoentje met hoge hakken te staan. Nog iets waar je aan moet denken: trek nooit wit ondergoed aan onder donkere kleding! Flitslicht kan door de kleding heen op zilveren of witte onderdelen weerkaatsen en zichtbaar worden op de foto... Is de shoot op locatie? En is het er koud? Dan kan het handig zijn een trainingsbroek, dekentje en een jas mee te nemen om tussen de bedrijven door even lekker op te warmen. In de studio is dat uiteraard niet nodig. Genoeg garderobe-tips? Dan gaan we door naar de visagie.

Bij het raam

Visagie

Van welke make-up houd je? Welke look? Heb je dat zelf in huis, ga je het kopen, of wil je een MUA (Make Up Artist) op de set? Misschien maak je een afspraak bij de schoonheidsspecialist, kapper of stylist? Ga je voor een kleurtje naar de zonnestudio en laat je je teen- en of vingernagels doen? Het is slim daar ruim van tevoren over na te denken en te plannen. Wanneer jij je op en top voelt, komt dat de foto's altijd ten goede! Zorg er dus voor dat je de avond ervoor niet doorzakt, maar op tijd naar bed gaat en goed uitrust! Nog een tip: als het mogelijk is, zorg dan dat je make-up op de set aanwezig is om bijvoorbeeld je lippenstift aan te vullen na een bakje koffie of even te poederen wanneer je voorhoofd zo blinkt. Op internet zijn genoeg tips te vinden over make-up voor fotoshoots. Bijvoorbeeld hier.

Belangrijk! Als ik een MUA voor je heb geregeld, laat dan je make-up achterwege en kom naturel naar de set. De MUA kan dan met een schone lei beginnen.

 

Mood board

Voor fashionshoots maken we een "mood board". Dit is een verzameling foto's die jij te gek vindt. Zó zou jij op de foto willen. Een handig middel hierbij is Pinterest. Probeer het maar eens. Er zijn veel voorbeelden te vinden. Zoek bijvoorbeeld op "fotoshoot" en voeg er een thema aan toe (living room, farm, glamour, winter, family, portrait, enz). Wanneer ik jouw mood board bekijk, kan ik een plan maken. Dan kijk ik bijvoorbeeld naar de belichting, lensgebruik en achtergrond. Daarnaast kijk ik ook naar pose, uitstraling en kleur. Kortom, ik ga het gevoel uit jouw mood board in de fotoshoot brengen. Voor jou is het mood board handig om je kleding af te stemmen en de poses te oefenen. Het geeft je inspiratie!

Locatie

In de tuin

Welke locatie heb je in gedachten? Kom je naar de studio of wil je de shoot thuis in de tuin? Of in de woonkamer? Heb je een mooie hal of zolder met antieke stoelen? Misschien heeft een van je vrienden een boerderij met een prachtige oude muur? Is de schuur van de hobby-vereniging een mooie locatie, of neem ik jullie mee voor een bruidsreportage naar De Tuinen van Appeltern (ook super als trouwlocatie)? Ik neem de benodigde belichting mee en zorg ervoor dat je veel, of juist weinig van de achtergrond ziet door deze bijvoorbeeld donker of vaag te maken. Daarnaast kan ik een mobiel achtergrondsysteem meenemen voor de welbekende witte en zwarte achtergronden.

Muziek

Van welke muziek houd je? Tijdens de shoot is het gezellig als er muziek aanwezig is. Bovendien voel je je dan vaak wat vrijer en meer op je gemak. Maak er gebruik van! Het is absoluut niet nodig je zenuwachtig te maken voor een shoot, ook al is het soms een beetje spannend. Muziek helpt! En ik help je uiteraard ook en geef aanwijzingen voor flatteuze poses. 

Heb je vragen?

Neem contact op en stel die vraag gerust! Je krijgt snel bericht terug.