Fashion photography is my base. The place I return to time and time again.

I’ll photograph weddings, families, children and corporate head shots, but they’re always signed with my favorite flavor of fashion.
— Maik

Graag stel ik me even voor.

Mijn naam is Maik Jansen. Samen met mijn vrouw Natasja en onze twee katten woon ik in Horssen, een prachtig dorp in het Land van Maas en Waal. Van hieruit aanvaard ik opdrachten in Nederland, Vlaanderen en zo nu en dan ook daarbuiten. Ik voel me overal thuis, maar fotografeer ook erg graag in mijn studio te Dreumel. Dat is de plek waar ik veel tijd neem voor mooie composities en een uitgekiende belichting. In de studio werk ik vaak samen met een visagiste en (haar-) styliste. Samen met de opdrachtgever bepalen we de “look and feel” die we willen neerzetten. Op locatie voel ik me als een vis in het water wanneer ik de omstandigheden naar mijn hand mag zetten, of juist mijn journalistieke, observerende kant mag aanspreken. In dat laatste geval laat ik los, hoef ik alleen rond te kijken en verhalen registreren die voor mijn lens komen.

Maik Jansen

Ik houd van interactie en de klik die ontstaat vóór de kiek. Dat is waarom ik graag mensen portretteer. Tijdens de shoot klets ik veel en ben ik veel met je in contact. Daardoor ontstaat er vanzelf een ontspannen sfeer met veel ruimte voor humor, maar altijd met het doel professionele beelden te creëren. Tijdens mijn reportage-werk neem ik, zoals gezegd, meer afstand en leg ik me juist toe op het vastleggen van interacties tussen anderen. Het moment dat de bruidegom voor het eerst zijn bruid in haar jurk ziet, bijvoorbeeld. Fantastisch! Ik kan daar zó van genieten.

Elke fotoshoot en (bruids-) reportage benader ik op een ongedwongen wijze. Ik zorg daarbij voor een mooie balans tussen regisseren en registreren, waardoor iedereen zich snel op zijn gemak voelt. Daarover zeggen mijn recensies genoeg.


Laten we snel een afspraak maken.

Maik Jansen