Graag stel ik me even voor.

Maik Jansen

Mijn naam is Maik Jansen. Samen met mijn vrouw Natasja en onze twee katten woon ik in Horssen, een prachtig dorp in het Land van Maas en Waal. Van hieruit aanvaard ik opdrachten in Nederland, Vlaanderen en zo nu en dan ook daarbuiten.

Ik voel me overal thuis, maar fotografeer ook erg graag in mijn studio te Dreumel. Dat is de plek waar ik veel tijd neem voor mooie composities en een uitgekiende belichting. In de studio werk ik vaak samen met een visagiste en (haar-) styliste. Samen met de opdrachtgever bepalen we de “look and feel” die we willen neerzetten.

Op locatie voel ik me als een vis in het water wanneer ik de omstandigheden naar mijn hand mag zetten, of juist mijn journalistieke, observerende kant mag aanspreken. In dat laatste geval laat ik los, kijk ik rond en zoek naar emotie in mijn beelden.

De veelzijdigheid van huwelijksfotografie trekt me enorm aan. De technieken van de studio en de journalistieke fotografie mag ik dan combineren in creatieve foto's welke het verhaal van een bijzondere dag nog lang in het geheugen brengen. Fotografie wordt zo betekenisvol en heeft dan zoveel waarde.