Jullie gaan trouwen! Hoe leuk is dát!? Een heerlijke tijd gaat jullie tegemoet, vol liefde en mooie momenten die je deelt met je familie en vrienden. Iedereen mag weten dat jullie bij elkaar horen en de toekomst samen tegemoetgaan. Van harte!

Fotografie

Trouwkaartfoto / verlovingsfeest / loveshoot / ondertrouw / huwelijksreportage. Van al deze gelegenheden wil je graag foto's. Neem contact met met op, dan bespreken we samen jullie wensen. Hieronder vertel ik jullie meer over de fotografiestijlen die ik inzet.

 

Journalistieke stijl


Journalistieke stijl: onbewust van de camera.

Journalistieke stijl: onbewust van de camera.

Denk bij de journalistieke stijl aan foto's die je meenemen in het verhaal van jullie dag. Er wordt nauwelijks door mij aangestuurd. Ik fotografeer op een afstandje, meestal zonder flitser, zodat ik niet opval tussen de gasten. Zo maak ik spontane beelden op die zowel individueel als in samenhang jullie love story vertellen. Door de documentaire benadering worden emoties en uitdrukkingen puur vastgelegd, juist omdat men zich niet bewust is van mijn camera. Dat maakt deze stijl zo krachtig en daarom is hij zo populair. Vooral tijdens de ceremonie wil je niet gestoord worden door opvallende fotografie, maar... wil je tijdens de bruidsreportage iets extra's? Dan vind je de editorial stijl wellicht leuk! Daarover lees je hieronder meer.

 

 

Editorial stijl


Editorial stijl: in de hoofdrol

Editorial stijl: in de hoofdrol

Hier laat ik mijn extra waarde zien. Ik zet jullie op foto's die niet zouden misstaan in een (glossy) tijdschrift. Jullie worden door mij aangestuurd, zodat jullie op je mooist op de foto's staan. Super leuk om te doen wanneer je zin hebt om te poseren, zoals de modellen in Vogue. Daarvoor hoef je heus geen ervaring te hebben. Ik ben gewend te coachen zodat er mooie poses ontstaan. Zijn jullie niet zo van het poseren? Dat hoeft ook niet. Ik zorg ervoor dat jullie je op je op je gemak voelen. Ik behoud goed contact met jullie en zorg ik ervoor dat het echt niet te spannend wordt. Lees eventueel mijn recensies door, want er zijn veel mensen die aangeven dat zij zich snel op hun gemak voelden met mij achter de camera.

 

Verloving- en Loveshoot


Nog een tip: regelmatig wordt er in de maanden voor de bruiloft een loveshoot gedaan. Zo leren de fotograaf en het bruidspaar elkaar goed kennen vóór de grote dag aanbreekt. Het vormt een mooie oefening, waarmee je vertrouwd raakt met de fotografie en de poses. Een combinatie van een editorial loveshoot en een journalistieke bruiloft behoort dus ook tot de mogelijkheden. 

Bekijk deze filmpjes en lees daarna verder:

 
 

Waarom Maik Jansen?


Ik maak graag contact en houd van de klik die er ontstaat, nog vóór ik de camera ter hand neem. Deze verbinding zie je terug in de opnames die ik maak. Daarbij neem ik altijd een luchtige, maar professionele sfeer mee.

Jullie kiezen mij daarnaast om de wijze waarop mijn karakter tot uiting komt in mijn fotografisch werk. Mijn observerende, empathische innerlijk past goed bij mijn fotojournalistisch werk. De enthousiaste, druk pratende gangmaker in mij, komt tevoorschijn tijdens mijn editorial (fashion-)fotografie. Ik voel me happy in beide stijlen. Ze reflecteren wie ik van binnen ben en dat merken jullie aan mijn enthousiaste benadering van de fotografie.

 

Ervaring


Als fotograaf heb ik veel ervaring opgedaan in beide hierboven beschreven fotografische stijlen. Ik ben werkzaam als journalistiek fotograaf voor de krant (onder andere de Persgroep) en heb vele reportages gemaakt van bruiloften, gala's, festiviteiten en officiële gelegenheden. Daarnaast lever ik high-end foto’s voor bedrijven, met name in de modebranche. Daardoor weet ik flitslicht en natuurlijk licht te combineren voor mijn unieke editorial/fashion look.

Ik zie ernaar uit van je te horen,

Maik