Viewing entries in
Wedding Photography

Trouwen in ....

Comment

Trouwen in ....

De Tuinen van Appeltern

Maik, is het bij jou ook mogelijk om een paar uur te boeken?

Die vraag komt met enige regelmaat binnen. Wanneer de datum vrij is, komen bij mij twee gedachten op. Aan de ene kant wil mijn zakelijke hersenhelft liever even afwachten. Misschien gaat een ander bruidspaar de hele dag boeken. Aan de andere kant wil mijn gevoelige hersenhelft graag “Ja, ik wil” zeggen. Gewoon omdat ik elk moment dat ik iemand blij kan maken EN kan fotograferen graag aangrijp.

En zo kunnen mijn 'er-moet-brood-op-de-plank-ratio' en mijn enthousiaste 'ik-wil-jou-blij-maken-emotie’ lekker met elkaar in gesprek raken. Vaak wint de emotie. Fotografie voedt namelijk ook mijn hart. Het klinkt erg zoetsappig, maar als ik iemand blij kan maken, dan wil ik dat ook zo graag doen!

Ik zeg JA en fotografeer enkele uren in de Tuinen

Wanneer het bruidspaar trouwt in de Tuinen van Appeltern is het gemakkelijk, want ik weet vooraf:

  • ik ben er binnen tien minuten (ik woon vlakbij)

  • er zijn veel mooie foto's in korte tijd te maken (ik ken de weg en de variatie aan tuinen)

  • bij minder mooi weer zijn er voldoende binnenlocaties en schuilmogelijkheden

  • faciliteiten als een w.c., een spiegel en stromend water zijn altijd vlakbij

  • en heel belangrijk: de verzorging door de gastheren en gastvrouwen is uitstekend

En dus fotografeerde ik een bruidsreportage met familiefoto's én een ceremonie in twee en een half uur tijd. Het bruidspaar, de tuinen en de liefde bloeiden prachtig in een zonovergoten middag.

Trouwen in de Tuinen van Appeltern

Vrijblijvende prijsopgave

Ben je nieuwsgierig geworden naar mijn huwelijkspakketten? Klik hier:

Comment

Beeldende Bruidsfoto

Beeldende Bruidsfoto

Bruidsreportage

Een bruidsreportage verloopt vooral spontaan, maar wordt wél door mij aangestuurd. De plaatsing van de handen, bijvoorbeeld, is in deze foto doelbewust gekozen. Zo creëer ik de lichaamstaal dat het beeld ondersteunt.

De bruid beroert de stoere schouder van haar bruidegom. Deze trekt zijn bruid wat naar zich toe met een voorzichtig geplaatste hand op haar onderrug. De aanraking is geruststellend. Zo worden zij één en zijn samen sterk.

Zonder een woord te zeggen, is het overduidelijk: zij is van hem, zoals hij van haar is. Samen staan ze in het licht en vormen een helder middelpunt. Het boeket ligt als een tijdelijk bloemenperk in het gras aan hun voeten.

Samen zullen ze het leven vieren. De liefde bindt hen in magere en in vette jaren. Wat is er mooier dan dat?

En ik mag dat fotograferen.

Wauw

Dit is een van mijn favoriete foto’s van Joep en Mariska die op Landgoed Huize Bergen te Vught trouwden.

 

Het zilveren paar

2 Comments

Het zilveren paar

A&P

Arie en Petra. Van harte gefeliciteerd met jullie zilveren huwelijksjubileum. Tel daar twee maal vijftig bij op, want jullie werden dit jaar ook nog eens Abraham en Sara. Maar dat houden we gewoon geheim, want wie zou jullie nu vijftig schatten? Niemand toch? Want jullie zijn beiden nog goed "in shape"! Daarom staat hierboven A&P, in plaats van A&S.....

Familie

Dat woord staat bij jullie hoog in het vaandel. Want een familie, dat zijn jullie! Er werden zoveel kusjes uitgedeeld, dat je er warm van werd, zelfs toen een fikse verkoelende regenbui de start van het feest nog even spannend maakte. Met verenigd positivisme hebben jullie al snel de wolken verdreven, zodat ook de zon mocht meekijken hoe het eraan toe ging. Samen een hapje en een drankje, lachende opa's, oma's, ooms, tantes, broers, zussen....  de kinderen die een toost uitbrachten.... samen op de foto.... een waar familiefeest op niveau.

Party

Hoe fijn is het wanneer je als fotograaf deelgenoot mag zijn van zo'n prachtige dag. Alles was super goed geregeld. De ambiance van het kasteel, de styling, de catering en de gastvrijheid van zowel het Koetshuis als van jullie, maakten van jullie dag een warm feest dat iedereen nog lang zal heugen. Er zullen blaren zijn op de voetjes die de dansvloer lieten kraken, maar alle vrienden, vriendinnen, collegae en familieleden werden de volgende morgen met een glimlach op het gezicht wakker. Wát een party!

Foto's

Binnenkort staan ze in jullie online album. Zestig foto's die het verhaal vertellen, gezien door mijn ogen. Daarnaast komt er een veel uitgebreidere foto-set beschikbaar met beelden die voor jullie en jullie gasten het verhaal compleet maken.

Voorproefje

Hieronder staan enkele foto's die met jullie toestemming op Facebook geplaatst werden en al zoveel reacties en felicitaties opleverden. Ze zijn een voorproefje voor het hoofdgerecht, dat binnenkort wordt opgediend.

Touch of Fashion

De getoonde beelden zijn voorzien van lichteffecten en typografie die typisch is voor moderne glossy magazines. In de uiteindelijk geleverde foto's blijven deze achterwege, zodat de beelden tijdloos worden en jullie er de komende vijftig jaar van kunnen blijven genieten.

Het staat iedereen vrij deze blog en de foto's online te delen.

Hartelijke groet aan jullie allemaal,

Maik

2 Comments

Huwelijk Miriam & Marc

Huwelijk Miriam & Marc

Wat een prachtig weer...

...hadden Miriam en Marc besteld, zodat hun huwelijk in de open lucht in het stralende zonnetje voltrokken mocht worden. De hele week werden de meteorologen nauwlettend in het oog gehouden, want op de vrijdag stond namelijk een donderwolkje voorspeld. En die moest weg! Ik denk dat Miriam de weergoden eens eventjes de oren gewassen heeft, zodat zij alleen in het meest oostelijke deel van Nederland hun bliksemschichten lieten knallen. Goed gedaan Mim!

Alles was super geregeld! Er waren corsages, waterflessen, champagne, een jurk, pakken en een verrassing. Donderdags was Marc in de weer geweest om zijn auto te laten blinken. Die zag er dan ook waarschijnlijk prachtig uit. Petje af voor Marc. Maar toen kwam Dianne met een wel hele mooie huwelijksauto aanrijden. Zo mooi, dat Miriam in haar enthousiasme haar bruidsboeket bijna vergat mee te nemen. Dankzij Daan, kwam dat nog goed. Duim omhoog voor Daan, mensen!! Want hij heeft tijdens de bruidsreportage flink moeten sjouwen met flitsers en dekentjes. Thanks!


Daar zit muziek in...

Beide M&M's hebben nogal, heel, gigantisch veel met blaasmuziek. En dus werd de huwelijkse ceremonie begeleid door een fantastisch gelegenheidsorkest. Iedere aanwezige werd geraakt door de prachtige muziek. Een bijzonder stuk, bracht glinsteringen in de ogen van Miriam en Marc: Bömischer Traum. Laat dat muziek hiernaast maar even lopen op terwijl je kijkt naar dit kleine voorproefje hieronder (klik om te vergroten):Hartelijk gefeliciteerd

Binnenkort komen er meer foto's beschikbaar om te bekijken. Jullie moeten echter even op het hoofdgerecht wachten. Check dus regelmatig mijn website, of like deze Facebookpagina om op de hoogte te blijven. Rest mij jullie: ouders, schoonouders, opa's en oma's, broers, zussen, ooms en tantes, neefjes en nichtjes, vrienden en vriendinnen, maar bovenal Miriam en Marc geluk te wensen met dit prachtige huwelijk.

Een welgemeende felicitatie,

Maik

 

Advertentie

Advertentie

Wanneer je een advertentie maakt, heb je wat te vertellen. Wat vertelt deze jou?

POTD

POTD

Bruid op de schommel

POTD

POTD

Een moment. De tijd stilgezet. Eén beeld.