Viewing entries in
Familie shoot

Be Cool

Be Cool

Like father and son

Cool vader en zoon

Be Cool. Like #fatherandson.

Ook zo stoer met je zoon op de foto? Gewoon even contact opnemen..... #fujicolours

Het zilveren paar

2 Comments

Het zilveren paar

A&P

Arie en Petra. Van harte gefeliciteerd met jullie zilveren huwelijksjubileum. Tel daar twee maal vijftig bij op, want jullie werden dit jaar ook nog eens Abraham en Sara. Maar dat houden we gewoon geheim, want wie zou jullie nu vijftig schatten? Niemand toch? Want jullie zijn beiden nog goed "in shape"! Daarom staat hierboven A&P, in plaats van A&S.....

Familie

Dat woord staat bij jullie hoog in het vaandel. Want een familie, dat zijn jullie! Er werden zoveel kusjes uitgedeeld, dat je er warm van werd, zelfs toen een fikse verkoelende regenbui de start van het feest nog even spannend maakte. Met verenigd positivisme hebben jullie al snel de wolken verdreven, zodat ook de zon mocht meekijken hoe het eraan toe ging. Samen een hapje en een drankje, lachende opa's, oma's, ooms, tantes, broers, zussen....  de kinderen die een toost uitbrachten.... samen op de foto.... een waar familiefeest op niveau.

Party

Hoe fijn is het wanneer je als fotograaf deelgenoot mag zijn van zo'n prachtige dag. Alles was super goed geregeld. De ambiance van het kasteel, de styling, de catering en de gastvrijheid van zowel het Koetshuis als van jullie, maakten van jullie dag een warm feest dat iedereen nog lang zal heugen. Er zullen blaren zijn op de voetjes die de dansvloer lieten kraken, maar alle vrienden, vriendinnen, collegae en familieleden werden de volgende morgen met een glimlach op het gezicht wakker. Wát een party!

Foto's

Binnenkort staan ze in jullie online album. Zestig foto's die het verhaal vertellen, gezien door mijn ogen. Daarnaast komt er een veel uitgebreidere foto-set beschikbaar met beelden die voor jullie en jullie gasten het verhaal compleet maken.

Voorproefje

Hieronder staan enkele foto's die met jullie toestemming op Facebook geplaatst werden en al zoveel reacties en felicitaties opleverden. Ze zijn een voorproefje voor het hoofdgerecht, dat binnenkort wordt opgediend.

Touch of Fashion

De getoonde beelden zijn voorzien van lichteffecten en typografie die typisch is voor moderne glossy magazines. In de uiteindelijk geleverde foto's blijven deze achterwege, zodat de beelden tijdloos worden en jullie er de komende vijftig jaar van kunnen blijven genieten.

Het staat iedereen vrij deze blog en de foto's online te delen.

Hartelijke groet aan jullie allemaal,

Maik

2 Comments

POTD

POTD

Ben jij bang voor hoge ISO waarden? Check hier!

POTD

POTD

POTD met strobes in de studio.

Bats! Pieep. Meten is weten, maar alleen als je zélf niet in de flits kijkt.......

Familieshoot

Familieshoot

Bekijk deze voorbeelden van een familieshoot. 

Koperen Foto's

Koperen Foto's

Als fotograaf maak je natuurlijk zelf de foto's voor de uitnodigingen voor..........


Lees verder in dit artikel.

Huiskamerfotografie

Huiskamerfotografie

Huiskamerfotografie: laat de fotograaf bij je thuis komen.

Een foto is véél meer waard dan wat je ervoor betaalt.

Familie shoot

Familie shoot

Studio in het dorpshuis

Ik had ruimte nodig voor een shoot met een familie van zeven: opa, oma, een dochter, twee zoons, een schoondochter en een kleinkind. De boerderij waar ik normaal gesproken mijn studio inricht heeft een grote kamer, maar deze shoot vroeg om een zaal van minimaal acht meter diep en een meter of vijf breed. De familie wilde namelijk studiofoto's met een witte achtergrond.


Family_Photography_Maik_Jansen_Fotografie
Seamless white background
Voor dergelijke shoots gebruik ik een "seamless white" achtergrond (een rol stevig wit papier) van 2.75 m met aan weerszijde daarvan twee flitsers die precies genoeg licht op het papier flitsen om dit geheel uit te bijten (zuiver wit maken door overbelichting). Als de familie dicht bij de achtergrond staat, gaat het achtergrondsysteem meedoen in de belichting van de groep. Ik wil hen daarom minstens twee meter voor de achtergrond plaatsen. Dat heeft echter gevolgen voor de lenskeuze: er is een langere focus-lengte nodig omdat anders de achtergrond niet meer geheel gevuld wordt en je naast het papier kijkt. Een langere lens betekent natuurlijk ook dat je meer afstand moet nemen om de hele groep in beeld te krijgen.

Dorpshuis

Ik zocht dus een ruimte met veel diepte en vond deze in het plaatselijke dorpshuis. Na een gesprek met de uitbater, boekte ik een zaal waarvan de wand opengeschoven kon worden, zodat ik naast mijn favoriete 85mm lens ook de optie had om mijn 70-200mm lens in te zetten.

Gezelligheid kent geen tijd

Loving_Family_Maik_Jansen_Fotografie

Ruim op tijd was ik aanwezig. Ik zorg er altijd voor om klaar te zijn met het inrichten van de studioruimte wanneer de gasten komen. Toen de familie arriveerde, stond ik klaar hen te begroeten met een kopje koffie. Zulke momenten vind ik waardevol. Ik ontmoet graag mensen en ben een "beroepskeuvelaar", maar nog belangrijker is het kopje koffie voor het ontspannen van de familie. Zij komen immers een vreemde ruimte binnen, hebben hun best gedaan er op hun voordeligst uit te zien, en zijn daarom per definitie kwetsbaar. Door gezellig te kletsen, leerde de familie mij kennen. En ik hén. Intussen lette ik goed op om te ontdekken hoe de samenstelling in elkaar stak, zodat ik tijdens het fotograferen passende subgroepjes kon samenstellen.


Dit is het mooiste cadeau wat ik van mijn leven ooit gehad heb!

Jij hoort er ook bij

Granny_Maik_Jansen_Fotografie

Het is bij families soms zo mooi om te zien hoe zij zich gebonden voelen. Dat was bij deze familie ook zo. Als je het voor elkaar krijgt dat twee broers elkaar voor de camera omhelzen, opa nog eens een dikke smakkerd geeft aan oma en tante nog een paar extra foto's van haar met haar neefje wil....... dan kijk je met een goed gevoel terug op dat uurtje dat je hen mocht vastleggen. Eén van de liefste uitspraken van die middag kwam van oma die haar schoondochter omhelste: "Gij bent ook 'n dochter van mijn, gij heurt d'r ook bij. Dit is het mooiste cadeau wat ik van mijn leven ooit gehad heb".

 


Tips

Grandparents_Maik_Jansen_Fotografie

Ojee, er is een kleintje bij. En hoe kleiner ze zijn, hoe minder aandacht ze hebben voor de camera. Dit geldt zowel voor het kleintje als voor de familie. Met name de opa's en oma's kunnen hun ogen moeilijk afhouden van hun kleinkind. Ik vind dat heerlijk om te zien, maar wil uiteraard ook foto's produceren waar iedereen in de lens kijkt. Ik raad je daarom aan in een vlot tempo veel opnamen te maken. Zo vergroot je de kans op foto's waarbij iedereen in de camera kijkt. Controleer dat af en toe op je scherm en bevestig dat aan de groep. Daardoor kun je ontspannen fotograferen en ook zelf genieten van de grappen en grollen van zo'n kleine spruit.

Wanneer je telkens seconden moet wachten voordat je flitsers opgeladen zijn, duurt het lang tot je voldoende geschikte foto's hebt. Gebruik je reportageflitsers? Overweeg dan powerpacks aan te schaffen. Deze verkorten het recyclen aanzienlijk. Een andere tip: kies een hogere ISO. Hierdoor hoeven de flitsers niet op volle kracht te werken en dat scheelt natuurlijk ook.


Vraag

Wanneer heb jij je broer, zus, vader of moeder voor het laatst stevig omhelst? Een familie shoot is een mooie gelegenheid om de band die je met elkaar hebt nog eens te benadrukken en zelfs vast te laten leggen. Zulke foto's zijn het waard gemaakt te worden en vormen niet voor niets alle jaren daarna een dierbare herinnering die je nooit meer kwijt wilt. 

Stel er breekt brand uit. Welke materiële zaken zou jij meenemen? Hoe hoog staan je familiefoto’s op jouw lijstje?

Graag lees ik jouw reactie onder deze pagina.

Door: Maik Jansen


Wil je ook zo'n mooie familiereportage? Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.


Tip: abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang acties en onze artikelen gewoon in je mailbox. Handig! 

Sharing is caring, peeps, en vergeet niet onze Facebookpagina en Youtubekanaal te liken. Laat je een reactie achter? Cool!