Viewing entries in
Event Photography

Truckerskonvooi Boldershof

Truckerskonvooi Boldershof

Truckerskonvooi met de Fujifilm XPro-2

Vandaag reed een lange stoet door het Land van Maas en Waal. Luid toeterend kwamen de vrachtwagens ook door het even daarvoor nog slaperige Horssen. Vele transportbedrijven, chauffeurs en vrijwilligers bezorgden de verstandelijk gehandicapte medemens een mooie dag. Reden dus om even te gaan kijken. En te fotograferen!

Ook De Horst geeft u de ruimte. Handig met zo'n colonne.

Ook De Horst geeft u de ruimte. Handig met zo'n colonne.

Zwaaien

Uiteraard werd elke vrachtwagen verwelkomt. De Horssenaren groeten je sowieso wanneer je door hun dorp rijdt. Maar voor deze stoet waren ze speciaal naar de Rijdt gekomen.

truckerskonvooi
Filming trucks
Truckerskonvooi Horssen

Oldtimer

Oldtimer vrachtwagen

Youngtimers

Deze kinderen waren zo verstandig hun oren te beschermen. Toeteren hoort erbij en bovendien verhoogt het de beleving, maar voor deze kids was het iets teveel van het goede. En dan kun je dus beter even niet zwaaien.

Vingers in oren toeterende truck

Gala

Gala

Black Tie

Als ik mijn smoking aantrek, begint het weer te kriebelen. Bolhoed mee, strikje mee en een lading strobes, standaarden en rolkoffers. De hele bubs past net in mijn auto. Op locatie zet ik mijn belichting op en meet alle flitsers in, zodat zwart ook zwart is en er lichtaccenten zijn waarbij detail behouden blijft. Tijdens het gala verschijnen de dames en heren die hun examens erop hebben zitten in prachtige jurken en galante pakken. Zelf mag ik ook op de foto. Deze is door een leerling gemaakt. Ik weet niet meer wie, maar bedankt!

School gala

Elinchrom

Dit merk gebruik ik sinds lange tijd. De strobes zijn zeer betrouwbaar. Bij het uitzoeken van de foto's is er misschien één op de vijfhonderd die ik verwijder omdat een van de flitsers het niet kon bijhouden. De rest is allemaal pico bello in orde.

Zijn jullie benieuwd naar alle andere foto's (waar wél knappe mensen op staan)?

Het zilveren paar

2 Comments

Het zilveren paar

A&P

Arie en Petra. Van harte gefeliciteerd met jullie zilveren huwelijksjubileum. Tel daar twee maal vijftig bij op, want jullie werden dit jaar ook nog eens Abraham en Sara. Maar dat houden we gewoon geheim, want wie zou jullie nu vijftig schatten? Niemand toch? Want jullie zijn beiden nog goed "in shape"! Daarom staat hierboven A&P, in plaats van A&S.....

Familie

Dat woord staat bij jullie hoog in het vaandel. Want een familie, dat zijn jullie! Er werden zoveel kusjes uitgedeeld, dat je er warm van werd, zelfs toen een fikse verkoelende regenbui de start van het feest nog even spannend maakte. Met verenigd positivisme hebben jullie al snel de wolken verdreven, zodat ook de zon mocht meekijken hoe het eraan toe ging. Samen een hapje en een drankje, lachende opa's, oma's, ooms, tantes, broers, zussen....  de kinderen die een toost uitbrachten.... samen op de foto.... een waar familiefeest op niveau.

Party

Hoe fijn is het wanneer je als fotograaf deelgenoot mag zijn van zo'n prachtige dag. Alles was super goed geregeld. De ambiance van het kasteel, de styling, de catering en de gastvrijheid van zowel het Koetshuis als van jullie, maakten van jullie dag een warm feest dat iedereen nog lang zal heugen. Er zullen blaren zijn op de voetjes die de dansvloer lieten kraken, maar alle vrienden, vriendinnen, collegae en familieleden werden de volgende morgen met een glimlach op het gezicht wakker. Wát een party!

Foto's

Binnenkort staan ze in jullie online album. Zestig foto's die het verhaal vertellen, gezien door mijn ogen. Daarnaast komt er een veel uitgebreidere foto-set beschikbaar met beelden die voor jullie en jullie gasten het verhaal compleet maken.

Voorproefje

Hieronder staan enkele foto's die met jullie toestemming op Facebook geplaatst werden en al zoveel reacties en felicitaties opleverden. Ze zijn een voorproefje voor het hoofdgerecht, dat binnenkort wordt opgediend.

Touch of Fashion

De getoonde beelden zijn voorzien van lichteffecten en typografie die typisch is voor moderne glossy magazines. In de uiteindelijk geleverde foto's blijven deze achterwege, zodat de beelden tijdloos worden en jullie er de komende vijftig jaar van kunnen blijven genieten.

Het staat iedereen vrij deze blog en de foto's online te delen.

Hartelijke groet aan jullie allemaal,

Maik

2 Comments

Gala 2017

Gala 2017

Voor wie het gemist heeft: de foto's van het Gala bij de Lingeborgh. Check 'm out!

Schitterend Batenburg

Schitterend Batenburg

Lichtjesoptocht in schitterend Batenburg. Natasja en ik gingen op pad om voor de Maas & Waler.

Dickensdag

Dickensdag

Dickensdag Druten

Wát een gaaf evenement is dát! Elk jaar lijken de vrijwilligers en deelnemers er weer een schepje bovenop te doen. Natasja en ik hebben genoten van de vele vriendelijke en lachende gezichten die overal in Dickens stijl te zien waren, hoewel de bankdirecteur wel erg streng kan kijken.

De foto's

GRATIS DOWNLOAD

Hieronder vindt u de foto's. Deze zijn voorzien van mijn watermerk. Ze mogen gratis gedownload en verspreid worden. Daarbij moet het watermerk zichtbaar blijven.

De foto's kunt u ook bekijken en laten afdrukken via deze link: Dickensdag. Een aanrader als u wilt reageren op een of meerdere foto's, of ze wil delen via Facebook. Klik dus op deze link.

Klik om te vergroten:

Vergeet a.u.b. niet dit artikel te delen met uw vrienden, op Facebook bijvoorbeeld. Maak handig gebruik van de buttons onderaan. Thanks!

POTD

POTD

POTD: Een stil moment op het podium.

De accordeon

De accordeon

Voor de Maas & Waler op pad: accordeondag in Deest.

Wish to be a Star

Wish to be a Star

Wish to be a Star: bekijk de podiumtalenten van de jeugd van tegenwoordig.

Dickens Dag Druten

1 Comment

Dickens Dag Druten

Dickens Dag Druten

Druten verandert jaarlijks halverwege december in een Victoriaans dorp waar Ebenezer Scrooge, Tiny Tim en hun geestelijk vader Charles Dickens onopvallend tussen de mensen zouden kunnen toekijken hoe de ganzenhoedsters, zangkoren, hoge heren en straatschoffies het kerstfeest aankondigen.

Bekijk de beelden in dit artikel.

1 Comment