Viewing entries in
Business Photography

Vijftien maal Fujifilm

Vijftien maal Fujifilm

Fujifilm X-pro 2

Vijftien publicaties

Spiegelloze camera's zijn al een tijdje op de markt. Je kent ze van je telefoon. Op het scherm zie je rechtstreeks het beeld wat je sensor waarneemt. Ideaal, maar tot voor kort niet goed genoeg om professionele instellingen en kwaliteit te bieden. Uiteraard heb ik de ontwikkelingen op dit gebied gevolgd en zag met name Sony en Fujifilm voorsprong nemen, ten koste van Nikon en Canon.

Systeemcamera's worden nu zo goed, dat ze in professionele workflows terechtkomen. Met name fotografen die op locatie werken, laten hun zware spiegelreflexcamera en dito lenzen steeds vaker thuis. Zo verging het mij tenminste. Mijn Nikon D-810 levert nog steeds superieure beelden, maar de veel kleinere en lichtere Xpro-2 is op zijn minst voor vijfenzeventig procent van mijn werk meer dan goed genoeg. Voor bruids- en bedrijfsfotografie zet ik zonder twijfel mijn Nikon-systeem in. Maar inmiddels is de Fujifilm X-Pro 2 mijn dagelijkse camera geworden en functioneert ook op high-level shoots als tweede systeem.

Fujifilm XPro-2

Fujifilm

X-Pro 2

Gereedschap

Een camera is gereedschap waarmee een fotograaf zijn werk doet. Voor de ene klus gebruik je zwaarder materiaal dan voor de andere. De X-Pro 2 is de camera waarmee ik voor de krant op stap ga. Meestal voorzien van de 56 mm f/1,2 schiet ik de portretten die jullie in de Maas en Waler zien:

Winkelshoot

Winkelshoot

Ben je benieuwd of ik exclusief voor Wanted Fashion fotografeer? Check het antwoord in deze post en bekijk de resultaten van de tweede shoot met Ilaya!

Comment

POTD

Wat vinden jullie van deze plaatjes?

I'm cooler on Instagram maik_jansen

I'm cooler on Instagram maik_jansen

image.jpg

Doe je mee met de Facebook actie?  

Comment

Fashion Shoot met Demi

Fashion Shoot met Demi

Zo werken fotograaf, styliste en model samen om te laten zien waar wij als team voor gaan: kwaliteit in mode en schoonheid.

POTD

POTD

Binnenkort staan MUAH Daphne Adam en ik weer boven op de bovenste etage, mét uitzicht op de Erasmusbrug.

Neus dicht, ogen open!

Neus dicht, ogen open!

Schoonheid

Vandaag was ik bij de rioolwaterzuivering. Vanwege ondermeer de mooie wolkenpartijen kon ik ook dáár de schoonheid van inzien. Jij ook? Klik om te vergroten.

Winkelshoot

Winkelshoot

Na een ongedwongen kennismaking, mocht Ilaya in een hoek van de winkel poseren. Kiki verzorgde daarbij de styling, sloot ritsjes, trok plooien recht en maakte het beeld compleet met accessoires. De resultaten van de korte shoot vind je in deze blog.

POTD

POTD

Picture of the Day.

Ilaya in haar Delousion outfit of the day, bij Wanted Fashion.

Wish to be a Star

2 Comments

Wish to be a Star

Onlangs fotografeerde ik de Lingeborgh-deelnemers aan Wish to be a Star. De komende tijd zullen jullie meer horen over dit project dat tot doel heeft wensen van zieke kinderen te vervullen. Ik ben er trots op dat ik als sponsor hieraan mag bijdragen.

2 Comments