Viewing entries in
Bedrijfsfotografie

Travelling Tulip

Travelling Tulip

Een traktatie onderweg

Fujifilm GFX50R & Fujinon GF 45mm F2.8 R WR. Belichting: 1/125 s @ f/11 ISO 200

 

Naproductie

Vandaag had ik in de studio gewerkt voor een zakelijke klant: het vrijstaand maken van personeelsportretten. Dat betekent dat de portretten digitaal worden uitgesneden uit de achtergrond. Een nauwkeurig werkje. De foto’s waren al op een eerder tijdstip in de studio in Dreumel geschoten met mijn Medium Format camera. De bestanden zijn daardoor behoorlijk groot (45MB), maar daardoor ook op zeer grote formaten af te drukken. Als bijkomend voordeel kun je in Photoshop erg ver “inzoomen” op je werk en zijn de portretten met een grote nauwkeurigheid vrijstaand te maken.

 
 

Heen en terug

Op de heenweg had ik hem al gezien: een verdwaalde tulp stond in de wegberm. Even had ik de neiging om verderop te parkeren. Ik wilde er een foto van maken, maar omdat werk voor plezier gaat besloot ik door te rijden. Misschien had ik op de terugweg wel tijd om even te stoppen. En zo zat ik dus, toen ik aan het einde van de dag richting Horssen reed, op mijn hurken in het gras om deze compositie te maken. Fijn dat de lucht ook even mee wilde werken. De wolken verstrooien een gedempt licht over het landschap en versterken de dramatiek van deze verdwaalde tulp. Hopelijk vindt hij zijn bestemming nog.

 

Modeshow Ondernemers Druten

Modeshow Ondernemers Druten

Wat een mooie samenwerking

Modeshow Druten

Het was begonnen met regen in de morgen, vertelde de Drutense ondernemer en collega Stan van den Hurk, terwijl we aan de kop van de catwalk samen aan het kletsen geraakt waren. En wat een mooi weer was het nú. De zon scheen, hoewel er af en toe ook wel een wolkje voorbijdreef.

De muziek klonk en iedereen werd uitgenodigd om plaats te nemen. Het was warempel druk, in de Hogestraat te Druten! Jong en oud zaten en stonden samen lekker te keuvelen. Soms met jas, soms zonder. Het windje kan zo in maart af en toe nog wel even fris aanvoelen.

Er klonk applaus. De eerste modellen verschenen op de catwalk. Ik geef het je te doen, hoor. Best spannend om zo mooi mogelijk te lopen terwijl iedereen je aankijkt, op zo’n podium. De ondernemers van Druten mogen trots zijn op de dames en heren die dit wél gewoon doen. Top!

Het fotografeerde wel gemakkelijk zo, zonder flits en met lichte spullen. Op het moment dat ik dit schrijf worden de foto’s ingeladen in de computer. Misschien zullen er hier en daar wat schaduwrandjes onder de ogen verschijnen, denk ik, door de zon zo van boven. Nou en? De lente komt!

tip: reageer op Facebook met de namen van de deelnemers, zodat zij ook de foto’s kunnen zien.

 

UPDATE


Klik hieronder op “Like” als je dit leuk vindt en deel met je vrienden:

 

Billboard Photography

Billboard Photography

Medium Format

Medium? Dat is niet waar je aan denkt wanneer je deze reclamezuil bekijkt. Deze is immers extra extra extra large!

Medium Format is dan ook niet van toepassing op de afmeting van het billboard, maar op de afmeting van de sensor waarmee ik dergelijke grote formaten foto’s kan leveren aan mijn klant.

Fotoshoot Medewerkers

Huisman ETECH gaf me de opdracht hun medewerkers te fotograferen voor een wervingscampagne. Voor de planners was het handig om de shoot in het bedrijfspand te doen. Daarvoor heb ik in mijn studio een los achtergrondsysteem staan dat in enkele minuten op locatie opgebouwd kan worden. Met behulp van een iPad kon de opdrachtgever live meekijken en de foto’s beoordelen. Een eerste selectie is dan vlot gemaakt. De foto’s werden vervolgens vrijstaand aangeboden, zodat de medewerkers op een willekeurige achtergrond geplaatst konden worden.

Trots

Wanneer ik over de A15 rijd en in de buurt van Tiel mag genieten van mijn werk, dan voel ik me trots. Het is een fijn gevoel dat ik bedrijven op zo’n grootse manier van dienst kan zijn!

Billboard
 
Billboard

Extra Large Print

Extra Large Print

Groot, groter, grootst

Het moet bekend worden: Huisman ETECH zoekt experts. De wervingsbanier die hier aan de gevel hangt kan niet gemist worden. Ook op social media zit het wel goed met de campagne. Het is echt gaaf als je mee mag denken in de creatieve uitingen van zo’n mooi bedrijf en het proces van concept naar beeld mag ondersteunen. Samenwerken, aansluiten en uitvoeren… dat werkt inspirerend. Helemaal als je dagelijks mag genieten van je werk dat zo groots getoond wordt:

Wervingsbanier aan de gevel. Fotografie en bewerking tot vrijstaand beeld door Maik Jansen. Achtergrond en design door Huisman ETECH.

Vijftien maal Fujifilm

Vijftien maal Fujifilm

Fujifilm X-pro 2

Vijftien publicaties

Spiegelloze camera's zijn al een tijdje op de markt. Je kent ze van je telefoon. Op het scherm zie je rechtstreeks het beeld wat je sensor waarneemt. Ideaal, maar tot voor kort niet goed genoeg om professionele instellingen en kwaliteit te bieden. Uiteraard heb ik de ontwikkelingen op dit gebied gevolgd en zag met name Sony en Fujifilm voorsprong nemen, ten koste van Nikon en Canon.

Systeemcamera's worden nu zo goed, dat ze in professionele workflows terechtkomen. Met name fotografen die op locatie werken, laten hun zware spiegelreflexcamera en dito lenzen steeds vaker thuis. Zo verging het mij tenminste. Mijn Nikon D-810 levert nog steeds superieure beelden, maar de veel kleinere en lichtere Xpro-2 is op zijn minst voor vijfenzeventig procent van mijn werk meer dan goed genoeg. Voor bruids- en bedrijfsfotografie zet ik zonder twijfel mijn Nikon-systeem in. Maar inmiddels is de Fujifilm X-Pro 2 mijn dagelijkse camera geworden en functioneert ook op high-level shoots als tweede systeem.

Fujifilm XPro-2

Fujifilm

X-Pro 2

Gereedschap

Een camera is gereedschap waarmee een fotograaf zijn werk doet. Voor de ene klus gebruik je zwaarder materiaal dan voor de andere. De X-Pro 2 is de camera waarmee ik voor de krant op stap ga. Meestal voorzien van de 56 mm f/1,2 schiet ik de portretten die jullie in de Maas en Waler zien:

Bij de tandarts

Bij de tandarts

Mondzorg Traianus

Samen een team

Samen een team

Onlangs was ik voor een opdracht in Nijmegen bij Mondzorg Traianus. Zij wilden nieuwe foto's op hun nieuwe website.

Tandarts, Preventieassistente en assistente

Tandarts, Preventieassistente en assistente

Naast de portretten van het team, bracht ik ook de praktijk in beeld, inclusief wachtruimte en behandelkamers. Een ruime keuzeset werd in de week na de reportage verzonden.

De praktijk

De praktijk

Inmiddels staan de foto's online op de website van Mondzorg Traianus.