Weer thuis

Vandaag was ik weer in het dorp waar ik opgroeide. Uiteraard kom ik er regelmatig, want mijn ouders wonen daar: Oploo. Vandaag was anders. Vandaag kwam ik weer eens meedoen in het sociale leven. Vroeger deed ik dat met een trompet in de hand, nu met mijn camera. In het dorp was een cultuurfestival georganiseerd met de naam "Zondagsgasten". Ik was uitgenodigd door de organisatie om in de kunstvorm 'fotografie' bij te dragen aan deze musikale, culinaire, literaire en weetikveelaire dag. Een dag vol kunst met een groote (let op de dubbele o) K!

Watermolen

Ik mocht om, naast, achter, voor en in de watermolen fotograferen. Helaas ontbrak een connectie met internet, anders had men wereldwijd live kunnen meekijken tijdens de shoots. Oude bekenden, jong-timers, oud-timers, vreemden en artiesten, kwamen voor de camera. Kortom het was druk! We hadden schik met zijn allen. Soms was het moeilijk een shoot kort genoeg te houden en de mensen niet te lang te laten wachten. Dat betekent dus dat het animo groot was. Superbe!

Voorbeeldjes

Omdat ik volgende week in Londen zit en dus geen werk kan verrichten aan de foto's van vandaag, geef ik jullie vast een voorproefje. Zoals een kok je lekker maakt met een voorgerecht, bied ik alvast deze amuse aan. Een paar foto's die een kleine doorsnede geven van de stijl van fotografie die ik vandaag kon laten zien. Enjoy, kijk smakelijk, bon appetit.

Portret op de trap in de watermolen

Omgevingsportret.

Op zolder, met linksonder Tôntje d'n Dwerg

Op zolder kijken we over de Vloet

Nog effe wachten

Helaas kan ik jullie nog niet meer laten zien. Jullie moeten nog even wachten. Ik ben al blij dat ik even de tijd had voor deze bewerkingen. Hopelijk houden deze beelden jullie nog een ruime week warm, vóórdat de rest online komt. De foto's komen dan in mijn bestelsysteem te staan, zodat iedereen zijn mooiste foto kan bestellen. Mochten jullie de foto's in deze blog willen downloaden, dan mág dat. Gewoon doen. Het is wel fijn als jullie mijn naam vermelden wanneer je de foto's deelt (bijvoorbeeld via Social Media). Tip voor de Facebookgebruikers: tag de foto naar mijn fotografiepagina.

Houdoe

Ik heb een schitterende dag gehad, mét mooi weer. Het mooiste was het hartelijke weerzien met een aantal van jullie. Volgende keer hoop ik meer tijd vrij te kunnen maken voor een babbeltje, want ik heb nog heel veel te vragen en heel veel te vertellen! Houdoe! Doe rustig aan en tot de volgende keer.

Door: Maik Jansen

Mee kletsen? Dat kán! Laat je reactie achter... Cool. :-)

Like deze BLOG en
deel met je vrienden:

Like mijn Facebookpagina: