Hockeyvelden Druten

Wat een heerlijk weer, met dat stralende zonnetje. Ik parkeer mijn auto bij de manege en geniet even van de frisse lucht. De sneeuw kraakt onder mijn voeten terwijl ik alvast een verkennend rondje maak om de hockeyvelden. Daarbij let ik op de stand van de zon, want deze bepaalt de richting waarop ik wil fotograferen. Ik ben vijf minuten te vroeg....

Even later staat Marieke haar fiets op slot te maken en maken we kennis met elkaar. Ze heeft een hockeystick en een tas met boeken meegenomen. Deze attributen ondersteunen het interview wat in de krant geplaatst wordt.

Elinchrom ELB-400

Na de kennismaking probeer ik eerst of het mijn reportageflitser lukt om de schaduwkant van het portret te belichten. Om te voorkomen dan de zon in haar gezicht schijnt en Marieke haar ogen moet beschermen door ze samen te knijpen, heb ik haar van de zon afgedraaid. De zon belicht haar schuin van achteren. Mijn flitser moet dus de schaduw in haar gezicht opheffen, maar blijkt vanaf de gewenste afstand niet opgewassen tegen de stralende middagzon en dus zet ik de ELB-400 met een Maxilite in voor een serie op f/11.

Klik om te vergroten:

Staand portret

Marieke is snel op haar gemak en pikt mijn aanwijzingen gemakkelijk op. Daardoor verloopt het fotograferen midden op het besneeuwde hockeyveld lekker vlot. Ik leg de nadruk op staande foto's, dus foto's in de portretstand (portrait). Deze vorm wordt door de krant gebruikt om bij het interview te plaatsen. Maar er is ook wel even tijd voor wat liggende platen, dus in de landschapsstand (landscape). Deze foto's vertellen makkelijker hun verhaal omdat ze meer van de omgeving tonen. Ze vormen een leuke variatie voor Marieke, die de foto's graag wil ontvangen. Na een halfuurtje nemen we afscheid. Marieke helpt mee en draagt de Maxilite naar mijn auto, terwijl we keuvelen over haar studie. Ze wil docente Nederlands worden. Een hele gave baan.

Ik toeter nog even en zwaai. Thuis wacht een lekker kopje koffie.

2 Comments