Een middagje fotografie

Fotograaf op de fiets

Brrrrr, het is toch wel fris. Samen met Natasja heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben op de fiets gestapt. De bestemming, De Tuinen van Appeltern, ligt slechts op een kleine 2,8 km van ons vandaan, maar de wind voelt waterkoud op onze handen en gezichten. Het is november en de eerste lichte nachtvorst kondigt zich aan. Op de Mekkersteeg draaien we van de wind af en krijgt het aangename zonnetje de gelegenheid ons besluit te gaan fietsen te onderschrijven. Niet veel later worden we hartelijk ontvangen op het Winterfestival en vragen we ons af waarom we dat kwartiertje fietsen niet wat vaker inzetten om te gaan wandelen in het prachtig decor van De Tuinen.

Horen, zien en beleven

Met duidelijke bordjes is een route aangegeven die leidt langs marktkramen, tuinen en pleintjes met een divers aanbod aan zintuigprikkelende activiteiten. Onze oren, ogen, neus en smaakzin worden verwend met kunst, muziek, spijs en drank. Zo lopen we hand in hand langs al dat moois, spreken met een mispelskwekende wijnbrouwer, een imker en de kerstman die niet geheel toevallig met zijn rendier luid bellend aandacht trekt van de toegestroomde bezoekers.

Beiden ogen nogal jong, maar zo ging dat een eeuw of twintig geleden...

In het middeleeuwse kampement fotografeer ik een moeder met haar baby die huilend, maar goed beschut, in een doek aan op haar borst hangt. We passeren een levende kerststal, waar Jozef en Maria in gezelschap van schapen, geiten, lama's en een kameel de geboorte van hun kindje afwachten. Beiden ogen nogal jong, maar zo ging dat een eeuw of twintig geleden, denk ik. Een arrenslee vervoert kleine groepjes door het park langs kunst, cultuur en natuur. Wij zoeken de warmte op en bestellen een lekker kopje koffie in een van de restaurants tot het tijd wordt de zonsondergang in de zoeker van mijn fototoestel te plaatsen. We zijn net op tijd bij de geplande plek aan de wetering om de boom samen met de zakkende zon vast te leggen. Even later zijn we met de handen diep in de mouwen gestoken weer onderweg naar huis en houtgestookte haard. De katten wachten ons bij de voordeur al op.

 

Welk fotoverhaal heb jij onlangs vastgelegd? Let me know!

Door: Maik Jansen

Maak gebruik van de gelegenheid hieronder om deze blog te liken, plussen en te tweeten. Ik kijk uit naar je reactie.