Terug in de tijd. Een foto uit het archief. Een herinnering op het netvlies. Op 'Vergeelde Vrijdag' komt een oude foto weer tot leven.

In dit geval "Apache".

In alle vroegte toog ik richting het Brabantse Volkel voor de Open dag van de Luchtmacht. En maar goed ook, want ik kon vrijwel onbelemmerd doorrijden naar een van de weilanden die speciaal voor de gelegenheid omgetoverd waren tot parkeerplaats.  Oké, toegegeven, het laatste kwartier voordat ik mijn motor uitschakelde, was op een slakkengangetje verlopen. En ook in het weiland waren al zoveel auto's aanwezig dat een 'donutje maken' (motorsporttaal voor al slippend rond je as draaien) niet verstandig leek. Maar zij die later, vééél later, volgden, hadden maar wat graag wat vroeger hun bed voor de bestuurdersstoel verruild als ze geweten hadden dat ze uren lang in de file zouden staan en zo het ochtendprogramma van de vliegshow moesten aanschouwen: vanuit de auto door het geopende raam.....

Vroeg

Ik was dus vroeg. In ieder geval vroeger dan de meesten. En dat gaf mij tijd eerst eens langs de 'static' te lopen en mijn eerste foto's van de dag te schieten. Het was toen nog droog.

Toen de show in volle gang was en ik de lengte van de startbaan al slenterend zowel heen als terug geslecht had, kondigde zich een bui aan. Het zat er al aan te komen en ik was hem voor. Jawel, want ik had inmiddels mijn pasje van de "Koninklijke Nederlandse Vereniging Onze Luchtmacht" gevonden én de daarbij behorende tent van waaruit ik een mooie serie foto's maakte van de start, demo als ook van de landing van de twee Nederlandse demo teams; die van de Apache en de F-16.

Omdat de foto van de F-16 al zoveel likes heeft gehad op Facebook (1.014 Likes), post ik hier een foto van de Apache tijdens het opstijgen voor de demo:

Apache demo team Royal Netherlands Air Force

Verkeerspolonaise

De bui was gelukkig zo weer voorbij. Helaas was dat niet te zeggen voor mijn terugweg na afloop van deze toch al zo slopende dag. Had ik er 's ochtends zo'n drie kwartier over gedaan om mijn parkeerplaats te bereiken, nu deed ik er dezelfde tijd over om het weiland te verlaten! Daarna heb ik nog twee uur door Brabant gezworven. Overal werd ik naar toe geleid, maar never nooit de richting op die ik moest hebben. Maar och, met de kap open over Brabantse wegen had ik nog bekijks van een kilometers lange stoet VW Kevers (die hadden dus een meeting); op elke rotonde stond een Harley Davidson om de weg aan te geven voor de motorclub (die hadden dus OOK een meeting);  wat dus weer mooi mixte tussen al die duizenden en duizenden auto's die vanuit Volkel alle sluiproutes uitprobeerden.

 

En zo kunnen foto's zijn: ze roepen herinneringen op. Of ze vertellen een verhaal.

Heb jij ook zo'n foto? Met herinneringen? Of met een verhaal? Vertel! 

Let me know...

..... en klik op 'vind ik leuk'!

Like deze BLOG:
Like de Facebookpagina:
Laat hier je bericht achter: