Terug in de tijd. Een foto uit het archief. Een herinnering op het netvlies. Op 'Vergeelde Vrijdag' komt een oude foto weer tot leven.

In dit geval "Reflections".

Woensdagavond, een halfjaar geleden; eindelijk tijd om te gaan fotograferen bij 'Het Goor' in Horssen. Hier was ik nog niet geweest met mijn camera. En aangezien ik bezig was met een fotowedstrijd met als thema 'Reflections' pakte ik hem in en reed laat in de avond naar de plas in de hoop de zonsondergang weerspiegeld te zien in het water. Ik parkeerde mijn auto aan de oostzijde.

Bij aankomst bleek de zon nog te hoog te staan. Het was onmogelijk de belichting zó te kiezen dat zowel de voorgrond als de (spiegeling van) de lucht details bleef houden. Wanneer de lichte hemel juist belicht werd, was de voorgrond donker. Stelde ik in op de voorgrond, dan was de lucht overbelicht.

Het werd tijd voor een verkenning om het water. Ik kon hier en daar mooie foto's maken. En na een omzwerving van ongeveer een uur kon ik deze plaat schieten. De ondergaande zon had aan kracht verloren en kleurde de sluierbewolking geel oranje en rood. Nu was het ook mogelijk de voorgrond goed belicht te krijgen. Het levert een gelaagdheid en diepte in twee dimensies op.

Vlak voordat de zwaan het rietveld voorbij zwom, stak er weer een briesje op dat het water liet rimpelen. Wég reflectie. Ik heb nog even gewacht, maar de zwanen verdwenen  en het werd donkerder.

Reflections

En zo kunnen foto's zijn: ze roepen herinneringen op.

Heb jij ook zo'n foto? Met herinneringen? Vertel! 

Let me know...

ps Het Liken op Facebook zowel als in de menubalk van de website wordt zeer gewaardeerd. Klik op 'vind ik leuk'.