Terug in de tijd. Een foto uit het archief. Een herinnering op het netvlies. Op 'Vergeelde Vrijdag' komt een oude foto weer tot leven!

Bij het kluisje

Bedrijfsfotografie op school

Hi peeps,

Een halfjaar terug had ik de opdracht foto's te maken voor een schoolgids. In de briefing werd aangegeven welke inhouden en uitstraling gewenst waren, zodat ik gericht aan de slag kon. Na enkele dagen kon ik een mooie serie foto's inleveren met groepjes leerlingen in verschillende schoolse situaties. Uit deze serie werden zes foto's gekozen die uiteindelijk in de schoolgids werden geplaatst.

Wat gebeurt er dan met de rest van de foto's? Is het niet een beetje zonde als deze ongebruikt op een harde schijf staan?

Mooie foto's die verdwijnen? Dat is altijd zonde. Daarom heb ik een aantal foto's uit de eindserie ter beschikking gesteld aan de leerlingen die erop staan. Gratis uiteraard.

Met toestemming van deze (oud-)leerling, kan ik hiervan een voorbeeldje geven:

Smile. 
Exposure: 1/100 sec @ f/2,0 ISO 100 FL 85 mm, flash fired from locker.

Golden glow. 
Exposure: 1/100 sec @ f/2,0 ISO 100 FL 85 mm, flash fired from locker.

Fototip

Wanneer je foto's gratis weggeeft, wil dat nog niet zeggen dat ze niets opleveren; gebruik ze als oefenmateriaal in de nabewerking. Wanneer ik iets nieuws wil proberen, doe ik dat uiteraard alleen met foto's waarvoor ik niet betaald krijg. Dan gebruik ik nieuwe software en (Photoshop-) technieken waarvan ik nog niet weet hoe ze het eindresultaat beïnvloeden. Wat let je zo af en toe te experimenteren met foto's die je toch gratis weggeeft? Het leuke is dat je ook nog eens feedback krijgt van degene die de foto's ontvangt. Zo weet je of je bewerking in de smaak valt....... of niet. Try it!

Door: Maik Jansen

 

p.s. Met deze post, markeer ik een jaar lang bloggen en vier ik een klein feestje.

Kado-tip: een berichtje hieronder is ruim voldoende.... ;-)

 

En zo kunnen foto's zijn: ze roepen herinneringen op. Of ze vertellen een verhaal. Heb jij ook zo'n foto? Met herinneringen? Of met een verhaal?
Let me know...

Vergeet niet je aan te sluiten via de nieuwsbrief en blijf Facebook checken, peeps.

Foto's worden geplaatst met toestemming van de geportretteerde(n).

Like it? Like my Facebookpage and stay in touch: https://www.facebook.com/maikjansenfotografie