Terug in de tijd. Een foto uit het archief. Een herinnering op het netvlies. Op 'Vergeelde Vrijdag' komt een oude foto weer tot leven!

Maartenskerk

Een ansichtkaart uit Tiel.

Hi peeps,

Een halfjaar geleden kreeg ik iets met dorpsgezichten. Liefst met ondergaande zon en nóg liever met een mooie wolkenlucht. Daarvoor heb je een bepaald type weer nodig en dat was ruim aanwezig eind maart, begin april. Toen we voor een bezoekje in Tiel waren, nam ik dus mijn camera mee. Natasja en ik wezen elkaar op mooie gebouwen en doorkijkjes terwijl we door de stad liepen. En dan blijk je de mooiste foto te maken wanneer je weer (bijna) bij de auto terug bent en even over je schouder kijkt naar de stad:

Maartenskerk, Tiel. Exposure: 1/320 @ f/8,0 ISO 100, FL24 mm

Foto tip: kijk eens achter je

Regelmatig maak ik mee dat mensen op een kluitje foto's maken van hetzelfde onderwerp. Er staan bijvoorbeeld straatartiesten muziek te maken en iedereen maakt (ongeveer) dezelfde foto. Je kunt er óók voor kiezen die foto te maken. Er gebeurt immers iets interessants. Het is echter ook leuk eens iets anders te proberen. Vraag je af wat er nog méér gebeurt. Welke verhalen zijn verder nog interessant? Ga op de grond liggen als iedereen staat, of beklim een plantenbak. Neem een muur of een hek mee in de foto, of de groep fotografen. Kijk eens achter je. Wat is dáár te zien? Loop een stukje en zoek naar een mooie hoek en achtergrond. Wedden dat je jouw foto's op deze manier interessanter maakt? Work the scene!

Door: Maik Jansen

 

En zo kunnen foto's zijn: ze roepen herinneringen op. Of ze vertellen een verhaal. Heb jij ook zo'n foto? Met herinneringen? Of met een verhaal?
Let me know...

Shoot winnen? De actie loopt op haar einde, meld je nog snel aan. Vergeet ook niet je te abonneren op de nieuwsbrief en blijf Facebook checken, peeps.

Like this? Like my Facebookpage and stay in touch: https://www.facebook.com/maikjansenfotografie