Terug in de tijd. Een foto uit het archief. Een herinnering op het netvlies. Op 'Vergeelde Vrijdag' komt een oude foto weer tot leven!

Druten vanaf de overkant

Een ansichtkaart uit Maas en Waal.

Hi peeps,

Begin deze maand schreef ik een blog over het creëren van fotografiegelegenheden. De foto betrof een zonsondergang, genomen aan de Betuwse kant van de Waal. In de inleiding daarvan vermeldde ik dat een foto van Druten het doel was van het ritje naar "de overkant" en de zonsondergang een toevalstreffer.

In deze blog laat ik jullie de beoogde foto van die avond zien:

De overkant. Exposure: 1/160 sec @ f/2.2 ISO 100, 85 mm at natural light

Foto tip: de horizon

De horizon vormt in Nederland bijna altijd een rechte lijn die, de naam zegt het al, horizontaal door het beeld loopt. Hoewel het gebruik van scheve lijnen soms artistiek overkomt, is het naar mijn mening belangrijk dat de horizon in je foto netjes horizontaal is. Een scheve foto doet meestal afbreuk aan hetgeen je wilt fotograferen. Maar hoe zorg je ervoor dat je netjes horizontaal fotografeert? Daarvoor is nu dat raster dat je in je beeldzoeker kunt zien. Op telefoons kan dat raster ook vaak over de foto geprojecteerd worden. Leg de bovenste, of de onderste horizontale lijn over de horizon en voilà, zo handig is het! Bovendien geeft het raster de regel van derden aan (een simpele regel om je compositie interessanter te maken). Probeer maar, je foto's worden er beter van.

Door: Maik Jansen

En zo kunnen foto's zijn: ze roepen herinneringen op. Of ze vertellen een verhaal. Heb jij ook zo'n foto? Met herinneringen? Of met een verhaal?
Let me know...

Doe je al mee met de actie? Vergeet ook niet je aan te sluiten via de nieuwsbrief en blijf Facebook checken, peeps.

Like this? Like my Facebookpage and stay in touch: https://www.facebook.com/maikjansenfotografie