Terug in de tijd. Een foto uit het archief. Een herinnering op het netvlies. Op 'Vergeelde Vrijdag' komt een oude foto weer tot leven!

Bedrijfsfotografie

Fotografiebedrijf fotografeert bedrijven....

Hi peeps,

Dat klinkt allemaal erg saai, vinden jullie ook niet? Bedrijfsfotografie. De directeur heeft besloten dat de foto's weer een update nodig hebben. Het personeel is via een interne memo op de hoogte gebracht en verzocht of ze a.u.b. goed verzorgd op het werk willen verschijnen, want de fotograaf komt. Behalve portretten voor het "smoelenboekje", worden er ook foto's gemaakt voor de website. En dan moet je als ondernemer er voor zorgen dat je personeel representatief ten tonele komt: vrouwen in rok tot op of over de knie, mannen in pantalon met stropdas. Liefst met jasje (en dat geldt voor beide geslachten). Tenzij je een friettent runt, natuurlijk.... Dan mag een spijkerbroek gedragen worden met daarboven het shirt met "ik ben voor u aan het werk" op het rugpand, want dan zijn pak en stropdas juist niet representatief.

Saai, moet het natuurlijk niet worden. Het moet FUN worden. Als je dat als fotograaf voor ogen houdt, heb je kans dat die hard-werkende mensen het nog leuk vinden ook. En dat is wat elk bedrijf uit wil stralen: personeel dat met plezier werkt aan een dienst of product. Het schept vertrouwen bij de klant. Als de sfeer goed is, zal de rest ook wel goed zijn. Bedrijfsfotografie draait om gevoel dat je opwekt bij de doelgroep.

Kunnen er gelijk wat reclame foto’s geschoten worden?

Business as usual. Exposure: 1/80 sec @ F/2.8 ISO 800, 35 mm. Afdeling ICT. 

At the counter. Exposure: 1/50 sec @ F/5.6 ISO 400, 85 mm. Handel en verkoop.

Tip:

Wanneer je een locatieportret maakt, kijk dan of je de omgeving kunt integreren in de foto. Zijn er elementen te vinden die context geven? Probeer ze in het frame te passen, en geef de kijker een verhaal om naar te kijken. Bij commerciële foto's is het daarnaast van belang dat de juiste uitstraling aanwezig is. Soms is dat een serieuze blik, maar meestal een vriendelijke lach. Humor is je beste vriend, maak eens een grapje. Soms vraag ik om een serieuze blik, verbied ik het lachen en wacht vervolgens net zolang tot er iets gebeurt. Meestal komt die lach weer tevoorschijn en FLITS, heb ik een échte lach op de foto.

Door: Maik Jansen

En zo kunnen foto's zijn: ze roepen herinneringen op. Of ze vertellen een verhaal. Heb jij ook zo'n foto? Met herinneringen? Of met een verhaal?
Let me know...

Doe je al mee met de actie? Vergeet ook niet je aan te sluiten via de nieuwsbrief en blijf Facebook checken, peeps.

 

Alle foto's worden geplaatst na toestemming van de geportretteerden.

Like it? Like my Facebookpage and stay in touch: https://www.facebook.com/maikjansenfotografie