Terug in de tijd. Een foto uit het archief. Een herinnering op het netvlies. Op 'Vergeelde Vrijdag' komt een oude foto weer tot leven!

Zonsondergang

Landschapsfotografie tijdens het "gouden uur".

Hi peeps,

Normaal gesproken zit ik tegen half negen samen met Natasja op de bank om een filmpje te pakken, behalve op woensdag. Dan geeft zij Engels aan een cursusgroep in Hatert. Op deze maartse woensdagavond besloot ik eens de tv de tv te laten en naar de 'overkant' te rijden voor een foto van Druten. Een kleine tien kilometer voordat ik op mijn bestemming arriveerde, kon ik niet anders dan mijn auto even naast de polderweg te parkeren. Dit was wat ik zag:

Zonsondergang; het gouden uur. Exposure: 1/250 sec. @ f/3.5 ISO 100, 85 mm.

Tip: fotografiegelegenheden kun je creëren 

Hoe vaak rijd je zulke plaatjes zomaar voorbij? Ik zeer regelmatig. En meestal heb ik niet de gelegenheid te stoppen, want ik moet ergens op tijd zijn. Of ik heb mijn camera niet bij me. Ik heb me een tijdje voorgenomen 's ochtends een halfuur eerder naar mijn werk te rijden, puur om mezelf de tijd te gunnen voor een mooie foto. Het bleef echter bij voornemens. Misschien moet ik die maar eens hernieuwen, want fotografiegelegenheden komen niet altijd aanwaaien; je moet ze creëren. Als het niet in de ochtend lukt, dán in de avond. Een film kun je heus een andere keer bekijken.

Door: Maik Jansen

En zo kunnen foto's zijn: ze roepen herinneringen op. Of ze vertellen een verhaal. Heb jij ook zo'n foto? Met herinneringen? Of met een verhaal?
Let me know...

Vergeet niet je aan te sluiten via de nieuwsbrief en blijf Facebook checken, peeps.