Terug in de tijd. Een foto uit het archief. Een herinnering op het netvlies. Op 'Vergeelde Vrijdag' komt een oude foto weer tot leven!

Reunie

Event fotografie

Hi peeps,

Voor de "vergeelde-vrijdag-blogs" kijk ik altijd een halfjaar terug en ga op zoek naar een geschikte foto. Soms is het niet te geloven hoe snel zo'n halfjaar voorbij vliegt! Dat is hier zeker zo...

Omdat ik bij ons op school huisfotograaf ben, werd ik eind maart gevraagd of ik mijn camera mee wilde nemen naar een reünie van oud-leerlingen. Natuurlijk wilde ik dat. Heel gaaf als je twee passies kunt verenigen: onderwijs en fotografie! Voor de zekerheid nam ik ook een deel van mijn mobiele studio mee, flitser, lichtmeter en statieven en zo. Maar goed ook, want toen ik binnenkwam werd gelijk gevraagd of ik een soort "foto-booth" kon inrichten.....

Gordijn

Een achtergrond had ik niet bij me, maar zoals jullie wellicht weten, heb je die ook niet altijd nodig. Een flinke flits, gecombineerd met de maximale X-sync sluitertijd en een klein diafragma, maken de achtergrond zwart wanneer je het onderwerp juist belicht. Omdat ik veel foto's ging maken, hing ik een donker gordijn op. Dit neemt licht van de achtergrond weg en dan hoefde de flitser niet zo hard te knallen. Dit is een van de foto's:

Black canvas. Exposure: 1/250 sec @ f/5,6 ISO 200, Flash fired (camera left).

Tip:

Wanner je gaat fotograferen is het handig voorbereid te zijn op zulke verzoekjes. Het kost weinig moeite een flitsstatief, een flitsparaplu en een lichtmeter mee te nemen. Een foto-booth is zo simpel en snel opgezet. Maak daarbij gebruik van lokale materialen (een donker gordijn en een stoel).

Door: Maik Jansen

En zo kunnen foto's zijn: ze roepen herinneringen op. Of ze vertellen een verhaal. Heb jij ook zo'n foto? Met herinneringen? Of met een verhaal?
Let me know...

Vergeet niet je aan te sluiten via de nieuwsbrief en blijf Facebook checken, peeps. Ik zie graag jullie mooiste foto's tegemoet in de Peepsshow (members only). Cheers!