Terug in de tijd. Een foto uit het archief. Een herinnering op het netvlies. Op 'Vergeelde Vrijdag' komt een oude foto weer tot leven!

Purrrrrrrfect

We hebben er twee.

Hi peeps,

Huisdieren maken deel uit van de familie. Zo is dat ook bij ons. Al jaren wilden wij katten, maar het heeft een klein decennium geduurd voordat ze er ook kwamen. Katten zijn immers jagers en aangezien wij een volière in de serre hadden staan, was er geen plek voor. Enige tijd later hadden we cavia's. Gut-gut-gut, wat een druktemakers. Heerlijk. Er was altijd wel iets te beleven in de kamer. Wat konden die beestjes ravotten. In volle vaart renden ze door de ruime bak waardoor het hooi in het rond vloog! En springen dat ze konden. Met vier pootjes van de grond. Vonden ze leuk. Van die "Africa's", zoals een dochtertje van onze vrienden de cavia's noemde, hebben we lang veel plezier gehad. Zo ook van de visjes in het aquarium.

Na onze verhuizing naar Horssen hebben we het even vol kunnen houden zonder dieren in huis. We hadden het ook erg druk met de inrichting van huis en tuin. Maar eenmaal gesetteld, begonnen we het weer over katten te hebben. Alle 'voors en tegens' werden afgewogen. Talloos waren onze google-sessies en alle youtube filmpjes over katten werden meermalen bekeken. We lazen websites, folders en boeken.........

Het werden Heilige Birmanen:

Jay-Lo. Exposure: 1/320 sec @ f/1.8 ISO 100, 85mm

Enzo. Exposure: 1/125 sec @ f3,2 ISO 250, 85 mm

Tip

Katten zijn niet alleen lief. Ze zijn ook ideaal om een nieuwe lens uit te proberen, zoals de Nikkor 85mm 1,8 die ik bij deze foto's testte. Katten zijn echter net als kinderen. Ze zitten niet stil, wanneer je dat wilt. Op het moment dat je door een knie zakt om de foto te nemen worden ze nieuwsgierig en komen kijken wat je aan het doen bent. Het is handig eerst even met ze te ravotten tot ze moe zijn. Of wees er klaar voor wanneer ze net wakker worden uit hun middagdutje. Na het slapen, gaan ze eerst gapen, zichzelf poetsen en dan uitrekken aan de krabpaal. Het moment daarna is ideaal voor een foto. Je kunt dan aandacht trekken, zodat ze in de lens kijken, zonder dat ze gelijk aan het spelen gaan. Haal wél voor de zekerheid alle koordjes en bengelende strapjes van je toestel. En géén focus-piepjes aub.

 

Door: Maik Jansen

En zo kunnen foto's zijn: ze roepen herinneringen op. Of ze vertellen een verhaal. Heb jij ook zo'n foto? Met herinneringen? Of met een verhaal?
Let me know...

Vergeet niet je aan te sluiten via de nieuwsbrief en blijf Facebook checken, peeps. Ik zie graag jullie mooiste foto's tegemoet in de Peepsshow (members only). Cheers!