Terug in de tijd. Een foto uit het archief. Een herinnering op het netvlies. Op 'Vergeelde Vrijdag' komt een oude foto weer tot leven!

De digitale snelweg

Fotografie in de schemering deel 2

Hi peeps,

Vorige week heb je gelezen over de avond dat ik het veld bij Puiflijk fotografeerde. Daarbij werd een lange sluitertijd van 15 seconden gebruikt, waardoor er zelfs in de schemering voldoende licht in de camera kwam voor een juiste belichting van de scene.

De foto van deze week is op eenzelfde manier gemaakt. Doordat de sluiter zo lang open staat, belichten de koplampen de sensor op een voortdurend verschuivende plaats en zo ontstaan lichtstrepen. Zelfs de maan is tijdens de belichting een klein stukje opgeschoven:

Digitale snelweg: 20 sec. @ f/11 ISO 100, 24 mm

Tip

Maak dit soort foto's in de winter. De schemering valt lekker vroeg en je hebt geen last van muggen en andere stekende insecten die actief worden wanneer de zon zakt.

Door: Maik Jansen

En zo kunnen foto's zijn: ze roepen herinneringen op. Of ze vertellen een verhaal. Heb jij ook zo'n foto? Met herinneringen? Of met een verhaal?
Let me know...

Vergeet niet je aan te sluiten via de nieuwsbrief en blijf Facebook checken, peeps. Ik zie graag jullie mooiste foto's tegemoet in de Peepsshow (members only). Cheers!