Terug in de tijd. Een foto uit het archief. Een herinnering op het netvlies. Op 'Vergeelde Vrijdag' komt een oude foto weer tot leven!

Pocketpop

Mix

Muziek, publiek en fotografie, wat is dat een heerlijke mix. De muzikant voelt zich goed, daar in de spotlights op het podium. Hij wordt bejubeld door het publiek. De fans vermaken zich prima in de door opzwepende of ontroerende klanken gevulde zaal. En de fotograaf? Die zorgt ervoor dat het bewijs tot in de eeuwigheid wordt geleverd. "Was je er niet bij dan? Goh, je hebt wat gemist! Kijk eens naar deze foto's!" Nagenieten kan tot vér na de kater 's anderdaags. 

Oók voor hen die het zich allemaal niet meer zo best herinneren......

The Eastway. Exposure: 1/100 @ f/5,6 ISO 200, 100 mm, SB700 Speedlight, TTL

Vrijheid

Wanneer ik naar zo'n foto kijk, voel ik de sfeer in de zaal weer. De glazen rinkelen, het publiek joelt, de zaal trilt op de lage beat van de bas. Tevergeefs probeer je je verstaanbaar te maken. De ander wijst knikkend naar zijn oren en heft de handpalmen in de lucht. Je lacht en neemt nog een drankje. Heerlijke avondjes zijn dat. Even geen tentamens, klussen, werkbriefjes of lastige vragen. Je viert je vrijheid en geniet tot in de kleine uurtjes. Zo zit dat!

Tip

Wanneer je je in een feesttent of kroeg begeeft met je dure fotografiespullen, is de kans groot dat er door de temperatuurswisseling een condenslaagje ontstaat. Mensen met een bril weten daar alles van. De glazen beslaan wanneer je vanuit de kou binnenstapt in een dampend café. Bewaar je toestel en lenzen daarom tijdelijk in een afgesloten plastic tas en laat ze op temperatuur komen voor de show begint. Kom dus op tijd! Dan kun je gelijk aan de (manager van de) band vragen of je een paar flitsfoto's mag maken. Dat is iets wat op de grotere podia overigens 'not done' is, maar wie niet waagt, wie niet wint!

Door: Maik Jansen

En zo kunnen foto's zijn: ze roepen herinneringen op. Of ze vertellen een verhaal. Heb jij ook zo'n foto? Met herinneringen? Of met een verhaal?
Let me know...