Terug in de tijd. Een foto uit het archief. Een herinnering op het netvlies. Op 'Vergeelde Vrijdag' komt een oude foto weer tot leven.

In dit geval zijn het er twee!

In verband met de examens, werd vorige week het traditionele wekelijkse ritme doorbroken. Er was gewoonweg geen tijd om een vergeelde foto uit het archief te trekken. Dat gebeurt. Als docent heb je een zware baan en je vrije tijd moet soms opgeofferd worden om alles in goede banen te leiden...

Vandaar dat jullie twee foto's voorgeschoteld krijgen.

Le chat fume une plume

Het is november en dat zijn donkere dagen, zeggen ze. Maar volgens mij zijn de nachten écht donkerder. Je zou er depri van worden. Tijd dus om een lichte foto te maken. Daar krijg je dan weer hoop van.... Hoop op licht aan de andere kant van het winterse seizoen. Enfin, zeg ik maar ff op zijn Frans, kijk onze Jay-Lo eens 'plaisir' hebben met haar plumeau. Ze vraagt nog nét niet om een vuurtje. En dat terwijl de kachel zo lekker brandt.

1/200 @ f/5,6 ISO 200 bij 52 mm

 

Scheve schaats

Een weekend later heb ik tijd om Lauwe on Ice te gaan fotograferen. De discolampen draaien en zo ook de solisten en de stelletjes op de ijsvloer. Heen en weer gaan ze in een langgerekte cirkel. Zoals je ziet, valt er ook af en toe wat te vallen. De persoon met de oranje schaatsen wil het demonstreren. Helaas staan deze dames ervoor. Och, daar vallen we toch niet over?

1/100 sec @ f/3,2 ISO 500 bij 70 mm

En zo kunnen foto's zijn: ze roepen herinneringen op. Of ze vertellen een verhaal. Heb jij ook zo'n foto? Met herinneringen? Of met een verhaal?

Let me know...

Mee kletsen? Dat kán! Laat je reactie achter... Cool. :-)

Like deze BLOG en
deel met je vrienden:

Like mijn Facebookpagina: