Terug in de tijd. Een foto uit het archief. Een herinnering op het netvlies. Op 'Vergeelde Vrijdag' komt een oude foto weer tot leven.

In dit geval: Guitar girl.

Facebook rules

Voor een fotografie-opdracht met het thema 'muziek', was ik op zoek naar modellen die met gitaar op de foto wilden. De deadline was al in zicht en de tijd begon te dringen. 'Waarom neem je geen contact op met Maud', zei een collega. Dat was een goed idee! Nog geen kwartier later hadden we via Facebook-chat een afspraak gepland. Zó snel kan het dus gaan.

Mobiele studio

Een paar dagen later had ik twee flitsers en een achtergrondsysteem nét klaar gezet, toen Maud samen met mijn collega -zij zijn vriendinnen- lachend binnenkwam. We hadden elkaar al een hele tijd niet meer gezien en begroetten elkaar enthousiast. De sfeer was direct goed en met een bakje koffie erbij praatten we honderduit.

Fotografie portfolio

Omdat we ook nog foto's wilden maken, gingen we na de koffie flink aan het werk. Er ontstond een mooie serie foto's, waarvan er een aantal in mijn portfolio terecht is gekomen. Mensen die mij vanaf het begin volgen, zullen deze foto's dan ook bekend voor komen. Laten we het 'vroeg werk' noemen:

Tip

Omdat ik altijd op zoek ga naar nét dat beetje extra in een foto, vroeg ik Maud om haar haar goed te doen en nam op dát moment deze foto, zodat de beweging van haar arm en het haar te zien is.

Neem dus ook eens een foto tussen de foto's door. Een moment waarop de ander even niet aan de camera denkt. Tel tot drie en druk af op twee. Of juist andersom. Druk niet af en wacht tot er iets gebeurt.

Wil je beweging in je foto? Laat je model eens draaien, springen, lopen of iets dergelijks. Huppelen is altijd hilarisch en brengt weer lucht in de shoot in figuurlijke zin. Speel met de sluitertijd om de beweging te bevriezen, of juist bewegingsonscherpte te vangen.

Welke van de twee bewerkingen vinden jullie het mooist? Het linker driekwartsportret in grijstinten, of het rechter halftotaal in kleur? 

 

En zo kunnen foto's zijn: ze roepen herinneringen op. Of ze vertellen een verhaal. Heb jij ook zo'n foto? Met herinneringen? Of met een verhaal?

Let me know...

Mee kletsen? Dat kán! Laat je reactie achter... Cool. :-)

Like deze BLOG en
deel met je vrienden:

Like mijn Facebookpagina: