Terug in de tijd. Een foto uit het archief. Een herinnering op het netvlies. Op 'Vergeelde Vrijdag' komt een oude foto weer tot leven.

In dit geval "Polli Nation".

Bij ons in Horssen is het goed leven. De rust, het landelijke, de natuur: zij zijn hier volop aanwezig. Wanneer wij hier de straat uit lopen, staan we direct in de ruimte. In de weilanden lopen koeien, schapen, fazanten, katten en konijnen. Op de lange mast broedt een paartje ooievaars. Zij klepperen er ter begroeting luidruchtig op los, de kop met flexibele nek telkens naar achteren gooiend, waardoor de borstveren zo mooi uitsteken.

De tuin doet het ook niet gek. Er staan me daar een partij bloemen en planten! Hier zorgt Natasja voor. Hoewel ik de bioloog des huizes ben, is zij degene met de groene vingers. En van al dat moois genieten we. Wij hoeven niet op vakantie. We zitten in de tuin! En foto's maken kun je er ook. Bijvoorbeeld van de insecten die nectar en honing komen verzamelen. Zij zijn welkom! 

Hebben jullie ook alweer zin in de zomer?

 

En zo kunnen foto's zijn: ze roepen herinneringen op. Of ze vertellen een verhaal. Heb jij ook zo'n foto? Met herinneringen? Of met een verhaal?

Let me know...

p.s. Wil je volgende week weer een vergeelde vrijdag blog zien? Klik dan hieronder op 'Vind ik leuk'.

Like deze BLOG:
Like de Facebookpagina:
Laat hier je bericht achter: