Terug in de tijd. Een foto uit het archief. Een herinnering op het netvlies. Op 'Vergeelde Vrijdag' komt een oude foto weer tot leven.

In dit geval "Grafitti".

Als docent kom je nog eens ergens. Namelijk wanneer je op excursie gaat. Deze keer ging ik met een bus vol leerlingen naar Waalhalla in Nijmegen. Met een indoor skatebaan, een halfpipe, grafittimuur, en een breakdancestudio is het een prachtige lokatie om workshops te geven voor de jeugd.... maar ook om te fotograferen.

Een van de begeleiders op het centrum gaf een rap-workshop. Een grote donkere vent met dreadlocks en dito mutsje. Hij had zijn zoontje meegenomen en voor hij het wist kreeg dat mannetje meer aandacht dan hijzelf. Alle meidenhartjes smolten. De jongens waren echter te druk bezig met skaten en stoer doen.

Toen vaders workshop klaar was en de koffie voor de dag kwam, vroeg ik hem of ik foto's zou mogen maken van zijn hummel. Daar had hij geen probleem mee, als we maar even met hem zouden voetballen. Dat was dus snel geregeld, want er waren een paar jongens die er wel oren naar hadden. Binnen tien minuten waren ze de bal al kwijt! Zo zijn jongens. Na enig speurwerk werd hij gelukkig teruggevonden en kon deze foto gemaakt worden:

Grafitti met jongetje op bal

En zo kunnen foto's zijn: ze roepen herinneringen op. Of ze vertellen een verhaal. Heb jij ook zo'n foto? Met herinneringen? Of met een verhaal? Laat een berichtje achter.

Let me know...

Like deze BLOG:
Like de Facebookpagina:
Laat hier je bericht achter: