Terug in de tijd. Een foto uit het archief. Een herinnering op het netvlies. Op 'Vergeelde Vrijdag' komt een oude foto weer tot leven.

In dit geval "Motormenneke".

Hier in het Land van Maas en Waal komt je qua cultuur niets te kort! Iedereen zit ergens 'onder'. Van jongs af aan zit je onder voetbal, carnavalsvereniging, toneelclub, fanfare, jazzbalet, KPJ, scouting of jeugdorkest. De verenigingen verbinden dorpsgenoten en streekgenoten, waardoor er dingen ontstaan die je persoonlijke mogelijkheden overstijgen. Regelmatig slaan ook verschillende verenigingen de handen ineen om een groots evenement te organiseren!

Een prachtig voorbeeld van het hogere plan vormt het 'Oafers Weekend'. Wat er jaarlijks in het dorpje Afferden gebeurt, mag gerust een groots feest genoemd worden! De gebundelde kracht van de stichting, vrijwilligers, sponsoren en deelnemers maken het laatste weekend van juni tot een evenement waar voor iedereen vertier te vinden is.

Onderstaande foto werd gemaakt tijdens het NK CombineRace, een van de evenementen tijdens het Oafers Weekend. Tussen het motorisch geweld van de racende auto's en landbouwvoertuigen door, is er ondermeer een Crazy Cross waarin ook plek is voor de jeugd.

Met een grote lensopening (f2.8), een lange brandpuntsafstand (200mm) en een snelle sluitertijd (1/1000s), krijg je een foto met een kleine scherptediepte en 'bevroren actie'. Bij de compositie werd gebruik gemaakt van een (continue) Auto Focus punt op een derde links.

Wie staat hier op de foto? Ik zou het niet weten. Zo te zien is het een 'hij'. Vandaar ook de titel met het woord 'menneke'. Voor hetzelfde geld heb ik het natuurlijk mis. Er zijn immers ook meiden die racen! Ik ken er meerdere.

Misschien zit hij onder motorcross. Of onder voetbal. Wellicht speelt hij trompet. Ook stoer! Trompettisten zijn immers de rockgitaristen van elk blaasorkest.... altijd bereid een showtje en een solo weg te geven, als er maar een biertje klaar staat op de rand van het podium. Over bier gesproken.... Tegenwoordig moet je 16 zijn voor een laag-alcoholisch drankje. Nóg wel. Na de jaarwisseling word je pas legaal dronken als je de 18 bent gepasseerd (qua leeftijd ;-) )..... Ons motormenneke zal dus voorlopig de kater kunnen ontwijken, ook tijdens het Oafers weekend.

 

En zo kunnen foto's zijn: ze roepen herinneringen op. Of ze vertellen een verhaal. Heb jij ook zo'n foto? Met herinneringen? Of met een verhaal? Laat een berichtje achter.

Let me know...

 

Like deze BLOG:
Like de Facebookpagina:
Laat hier je bericht achter:

1 Comment