Druk, druk, druk

Tsja, wanneer de studie op zijn eind loopt en de verslagen moeten worden ingeleverd, kan het zomaar zijn dat men een lichte of zwaardere vorm van DRUK (sorry) ervaart. Dat is mooi. Het motiveert. Want om zo spoedig mogelijk van dat gevoel af te zijn is er één oplossing: zorgen dat het af komt. Of niet dan?

Examens

Heb je naast je studie ook nog een volledige baan in het onderwijs, bestaat de kans dat je op het einde van het schooljaar te maken krijgt met examens. Die moeten ook af. En verslagen van leerlingen. Die moeten ook nagekeken worden. En inhaaltoetsen, herkansingen en stagevoorbereidingen? Hoort er gewoon bij. Surveilleren, invallen en vergaderen ook. Mij hoor je niet klagen. Het draagt allemaal bij aan de motivatie het zo goed en efficiënt mogelijk tot een goed einde te brengen.

Vakantie

Daarom is het zo goed dat er zoiets als 'vakantie' bestaat en nog wel een 'grote'! Het is zowel oorzaak als oplossing voor het drukprobleem (in deze context denken jullie niet aan een ander soort drukprobleem hoop ik). Als er geen vakantie was, zou de uiterste inlevertermijn van cijfers nog wel even uitgesteld kunnen worden. Dan had ik die stof in klas drie nog rustig eens kunnen uitleggen. Had ik mijn eigen opleiding wat kunnen verlengen en gewoon na de voetbalwedstrijd op de bank kunnen blijven zitten.... 

Volharding

Een mooie voetbalterm. Volharding. Het is gewoon een kwestie van even volhouden en de piekbelasting verdwijnt als vakantiegangers in de zomervakantie. Er volgt rust op druk. Na gedane arbeid is het goed rusten. Ik wordt er echter altijd onrustig van en weet niet wat ik met mezelf aan moet wanneer ik plotseling kan uitslapen en alleen verplicht ben te voldoen aan biologische behoeften. Verdorie, tijdens de vakantie ben ik ineens helemaal niet meer belangrijk, vraagt er niemand onnozele vragen, hoef ik niemand te helpen.

Fotografie

O ja. Yep. Daar komt straks weer meer tijd voor. E I N D E L I J K weer fotograferen. Uiteraard schiet ik mijn plaatjes heus wel, maar de tijd voor de bewerking daarvan ontbreekt nog deze week. Daarna komt er weer werk online. Ik beloof het jullie. Ik heb zo'n zin om weer shoots te organiseren en er een mooie serie aan over te houden die ik jullie kan laten zien. Intussen moeten jullie het met deze plaat doen.

Ik ben benieuwd wie dit beeld herkent:

Waar staat deze?