Vierdaagsefeesten

Eigenlijk ben ik er geen voorstander van om een camera mee te nemen wanneer we gaan stappen. Je kent die feestelijke foto's wel. Kijk anders naar de laatste scene van "The Hangover". Dergelijke foto's wilde ik gisteravond dan ook niet te maken. Ik wilde enkele foto's schieten van het bandje dat we bezochten: Fragment. Daarnaast wilde ik me de uitdaging stellen met een oude DX camera en een enkele prime lens te fotograferen.

Wat denken jullie? Check de resultaten hieronder:

Fototip

Laat net als ik die zware fototas eens thuis! Dat gesjouw altijd met al die lenzen.... Ik vond het in ieder geval heerlijk weer eens met een enkele camera rond te lopen:

D7000 body met Nikkor 35 mm 1.8 DX lens (wie wat bewaart, heeft wat).
Peak Design Slide Summit Edition Tallac Camerariem.

Dat weeg dus helemaal niks. De strap is modieus en snel van lengte te verstellen. Daardoor kon ik de camera dicht op mijn lijf dragen wanneer ik hem niet nodig had. Het hele setje heeft overigens een totale Marktplaatswaarde van rond de €450,-. Dat is voor fotobegrippen goedkoop. Als je begint met fotograferen, kan ik je adviseren deze combinatie aan te schaffen. Zoals je ziet presteren de camera en de lens best goed, óók bij weinig licht en zonder gebruik van een flitser.

Ik ben benieuwd naar je reactie.

groetjes,

Maik

 

2 Comments