Zonde als 'ie in de kast hangt

Daar stonden we dan, op de parkeerplaats bij het bos. Ik met mijn zomerse kloffie aan. Zij in hun gala outfit. Het was de eerste keer dat deze kleding het daglicht zag, sinds Remco en Joyce hun eindexamengala hadden, vier jaar geleden alweer.

Felle zon

Niet veel later stonden we op onze eerste locatie. Hier was een open plek in het bos met een prachtige struik als achtergrond voor de eerste serie foto's. We zochten de schaduw uiteraard op, zodat de ogen gewoon geopend konden zijn en niet tot spleetjes samengeknepen om ze te beschermen tegen het felle licht. Als flitser gebruikte ik een Lumopro lp180 op een statief met een Westcott Apollo Orb als softbox (voor ronde catch lights in de ogen).

1/125 sec. f/9.0 ISO 100 85mm

Gentleman

We waren een halfuurtje aan het fotograferen en aan het kletsen (het was gezellig), toen we het gerommel in de verte hoorden. Onweer? Het is zo'n prachtig weer! Een check op Buienradar leverde weinig meer op dan een heel klein vlekje regenachtige bewolking . Weinig om je druk over te maken, dus liepen we naar de volgende locatie iets dieper het bos in. Het was heet en Remco gebruikte de Orb als parasol, zodat Joyce even in de schaduw kon lopen. Wat een gentleman!

 

 

BTS (Behind the scene) bij natuurlijk licht.

BTS (Behind the scene) bij natuurlijk licht.

Tussen de bomen

Tussen de bomen hadden we vanzelf schaduw en we vonden een mooi plekje bovenop een heuveltje. Hier maakten we de tweede serie foto's, waarvan de onderstaande er één is.

1/100 sec. f/4.0 ISO 100 85mm

1/100 sec. f/4.0 ISO 100 85mm

Het begon wat te betrekken. Dat is ook te zien aan de wat langzamere sluitertijd en grotere lensopening. Door eerst het omgevingslicht te meten en daarop de flitser af te stemmen kon ik voor een juiste balans zorgen: het mooie stel nét iets lichter dan de achtergrond.

Orb als paraplu

Het duurde niet lang en de eerste druppels plensden door het bladerdek. En het werd steeds erger. Het ging zó hard, dat we met zijn drieën schuilden onder de flitsparaplu. Eerlijk waar! De tassen met cameraspullen en reservekleding stonden tussen ons in en we bleven, op onze rug na, droog. Van parasol tot paraplu binnen tien minuten! Helaas, maar om begrijpelijke reden, hebben we hier geen foto van. Toch jammer dat er toen niet iemand voorbij kwam. Iemand die toch al nat was en best ff een kiekje wilde maken.

Set drie

Na een klein kwartiertje was het droog genoeg om ons te kunnen verplaatsen. We overlegden wat te doen. Terug naar de auto? Echt niet! Gewoon door. Het is immers droog en Buienradar zal het toch niet twee maal mis hebben? Het was een lokaal buitje, kijk maar de zon schijnt daarginds. En zo gingen we naar de volgende set: twee krom gegroeide vliegdennen in het stuifzand. Nou, stuiven deed het niet meer. Het begon wél weer direct te regenen! Gelukkig vormden de kruinen van deze bomen een soort koepel, waar we nagenoeg droog stonden. Joyce kreeg een fleece deken van me. Zo bleef ze lekker warm. Gelukkig duurde het niet lang en konden we alsnog een mooie serie maken.

1/125 sec f/6,3 ISO 100 85mm BEWERKING

 

1/125 sec f/6,3 ISO 100 85mm

1/500 f/1.8 ISO 100 85mm Natuurlijk licht 

1/250 sec f/4,5 ISO 250 85mm Natuurlijk licht

Daar bij die molen

Na twee uur shooten liepen we weer richting de parkeerplaats om daar nog wat foto's te maken in vrijetijdskleding. De molen zou een mooie achtergrond zijn, dus terwijl Joyce en Remco door liepen en zich in de auto omkleedden, hield ik me bezig met deze laatste setup. Eerst gebruikte ik de lichtmeter voor een foto waarop de molen te zien zou zijn, maar de lucht ook detail zou houden en wisselde de 85 mm 1.8 om voor een 24-70 mm 2,8.

1/250 sec f/5,6 ISO 100 32 mm

Inmiddels waren Joyce en Remco weer gearriveerd, de flitser werd ingesteld op f/5.6 en vervolgens konden deze foto's gemaakt worden:

1/125 sec f/5.6 ISO 100 35 mm. Door de sluitertijd te verlengen kon ik de achtergrond iets meer verlichten toen de volgende bui zich aandiende.

1/125 sec f/5.6 ISO 100 65 mm

Fashion

En gewoon voor de fun, maakten Joyce en ik nog de volgende fashion foto's (terwijl het weer begon te regenen). Zij vindt de eerste het mooist. Ik de tweede.

1/125 f/5.6 ISO 100 52 mm

1/125 f/5.6 ISO 100 52 mm

Ook zo'n second chance nodig?

Vind je het ook zonde om een mooie jurk of pak in de kast te laten hangen? Let me know! Deel in ieder geval deze post met je vrienden. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Bovendien help je zo mee met het voortzetten van mijn website. Toppie!


Mee kletsen? Dat kán! Laat je reactie achter... Cool. :-)

Like deze BLOG en
deel met je vrienden:


Like mijn Facebookpagina: