Fotoshoot voorbij?

Nog niet helemaal.......

Bijna elke studioshoot eindigt op dit bankje in de hal. Zo aan het einde van een sessie is het een relaxte manier om af te ronden. De shoot lijkt voorbij en we zitten wat na te kletsen. Regelmatig wordt juist dán nog een serie mooie foto's gemaakt die ook in de eindselectie terechtkomen. De shoot voorbij? Not really....

Het bekende bankje in de studio. Klik hier voor meer foto's van deze loveshoot.

Fototip

Om sfeer te registreren, moet je deze regisseren....
— Maik Jansen

Wil je foto's waarin het model lekker zichzelf is? Zorg dan dat je zelf relaxed bent en kijk of je die emotie kunt overbrengen. Wanneer het model zich ontspant, krijg je deze sfeer als vanzelf in je foto's terug. Tijdens de shoot praat ik veel, maar fotografeer ook veel. Wanneer we bij het bankje komen, ga ik bewust meer vragen stellen en minder fotograferen. "En, wat denk je ervan? Heb je een leuke middag gehad?". Terwijl de indruk ontstaat dat het nu allemaal niet meer zo belangrijk is, geef ik toch subtiele aanwijzingen om vervolgens weer snel een andere vraag te stellen: "Welke setup levert de mooiste foto's op, denk jij?". Tussendoor schiet ik dan een aantal foto's.

Wanneer je ervaring als fotograaf toeneemt en je settings en lichttechniek vanzelfsprekend worden, krijg je meer ruimte in je hoofd om bewuster om te gaan met je eigen gedrag en welk effect dat heeft. Jij schept de omstandigheden waarin het model je teruggeeft wat je voor ogen hebt. Wil je foto's met een sportieve uitstraling? Of foto's met een romantische blik? Of ben je op zoek naar een meer humoristische plaat? Zorg er dan voor dat die ambiance ontstaat.

Laat je me hieronder weten wat jij doet om sfeer te creëren?

Groetjes,

Maik