Fotograferen op de Grote Markt

Wanneer je op zoek bent naar interessante tafereeltjes om te fotograferen geef ik je deze tip: zoek de markt op. Daar gebeurt altijd van alles. Het stikt er ook vaak van de mensen die je foto interessant kunnen maken. Echt waar, op de markt krijg je waar voor je geld! 

Hier zie je de markt in Haarlem. Ik hoef niet veel moeite te doen om verhaaltjes te zien in deze plaat. 

Zoals de mevrouw die ons linksonder tegemoet komt. Zij lijkt van de markt te komen en in gedachten zichzelf te verwijten dat ze vergeten is een bonnetje te vragen. 

Of kijk eens naar het gezinnetje dat in het midden richting markt loopt. Ik zie het meisje jaloers kijken naar haar zusje, daar veilig boven op de schouders van vader.  Een beetje balend wrijft ze over haar been en zou willen dat ze weer wat kleiner was, dat vader háár weer eens op de schouders droeg....

Vanuit de markt, in de verte, kun je een man zien sjouwen met drie tassen en...... een bos bloemen, ingepakt in papier. Het stel naast hem loopt innig gearmd schuin achter hem aan. Zij hebben nét na hem betaald bij hetzelfde bloemenstalletje. 

Rechts wordt het terras in gereedheid gebracht. De stoelen staan nog gestapeld, maar de tafels worden al op de juiste plek gezet. Man en vrouw naderen het tafereel. De één te winters, en de ander te zomers gekleed. 

En dan hebben we het nog helemaal niet over de schitterende omgeving gehad. De Haarlemse markt is omgeven door historische zonbeschenen geveltjes, gebouwen, een kerk en een prachtig verwaaid-blauwe lucht.

 

Haarlemmer markt.

En nu ben jij aan de beurt.....

Wat is die mevrouw, helemaal rechts, aan het doen bij het Café? Wat denk jij? 

Let me know!