Integratie in Maas en Waal

Hoewel ik inmiddels zo'n zeventien jaar in Maas en Waal woon, vind ik het telkens weer prettig nieuwe mensen uit deze prachtige streek te ontmoeten. Mijn fotografie voor de Maas en Waler helpt me daarbij. Zo kom ik nog eens ergens en leer ik mijn eigen omgeving beter kennen.

Onlangs mocht ik Gerrit Kistemaker fotograferen in zijn voormalige boerderij te Horssen. Wát een hartelijke man is dat. En wat kan hij vertellen! Over vroeger, over Horssen en over zijn carrière als acteur en regisseur. Terwijl het interview door Elly Hagen in de afrondende fase belandde en we gedrieen aan het keuvelen raakten, overwoog ik mijn opties. Lees onder de foto verder.

Portret Gerrit Kistemaker

Karakterlicht

Op het moment dat Elly afscheid nam, besloot ik dat mijn flitser in de tas zou blijven. Het diffuse licht dat via het raam zijn woonkamer binnenviel, paste perfect in het karakterplaatje dat ik intussen van Gerrit had gevormd. Zijn ontwapenende persoonlijkheid werd erdoor belicht. Ik gebruikte een open diafragma, zodat zíjn open blik los zou komen van de achtergrond en de focus zou vormen in het plaatje. 

Een ander teken is in de achtergrond aanwezig.

Wat zegt die boekenkast jou?