Goud in de mond

Deze morgen was er weer zo een. Een ochtend met een gouden randje. Toen ik buiten kwam en naar de auto liep, werd mijn blik naar boven geleid. De zon, die in het oosten aanstalten maakte de dag te beginnen, kondigde zijn komst aan en bescheen de wolken, voordat hij over de horizon kon kijken. Ik genoot er even van en besloot vervolgens mijn camera te pakken. Thuis op de inrit stelde ik de belichting in en maakte een testopname, zodat ik eenmaal in het open veld slechts het autoraam hoefde te laten zakken om de onderstaande plaat te schieten:

Sunrise on empty field. Exposure: 1/80 sec @ f/4,5 ISO 100 FL 24mm

Racetrack

Om in positie te komen voor deze opname, had ik de Neersteindsestraat heel even verruild met de Zelksestraat en was daar snel gekeerd om vanuit de bestuurdersstoel richting Horssen te kunnen fotograferen. Het viel mij op dat de sporen in de akker een aantal racecircuits leken te vormen, alsof de tractoren een wedstrijd hadden gehouden bij het "kneuzen" van de maïs... 

Een paar minuten later bevond ik mij op de verlengde Maas en Waalweg en keek in de achteruitkijkspiegel naar het klimmen van de zon. Toen die zich boven het landschap liet zien, maakte ik gebruik van een van de parkeerhaventjes en fotografeerde deze geheel andere racetrack:

Morning has broken. Exposure: 1/80 sec @ f/4,5 ISO 100 FL 24mm

Morning has broken

Morning has broken, like the first morning
Blackbird has spoken, like the first bird
Praise for the singing, praise for the morning
Praise for them springing fresh from the world
— Cat Stevens

Zet het onderstaande nummer maar even op en geniet van de foto's. Ik wens iedereen nog vele mooie morgens toe!

Door: Maik Jansen