Amsterdam

Of ik naar Amsterdam wilde komen. Dan konden ze aan de Genius Bar van Apple Amsterdam wel vertellen of die beschadiging aan het scherm binnen de garantie viel, of niet.....

Fujifilm X-Pro2 & XF56 mm

Fujifilm X-Pro2 & XF56 mm

Ik kon diezelfde middag nog terecht en reed naar de hoofdstad. Gelukkig kon ik dichtbij parkeren en precies op tijd liep ik de winkel binnen. Eerst een korte sanitaire stop en dan hop, naar de Genius Bar. Die zat aardig vol. Links en rechts werden mensen door de vriendelijke medewerkers geholpen. Ik zag overigens veel Apple Watches die ingeleverd werden, maar dat terzijde. Omdat ik even moest wachten viel mijn oog op deze reclame van twee toch wel favoriete merken:

Fujifilm X-Pro2 & XF56 mm

Fujifilm X-Pro2 & XF56 mm

Mijn MBP moet blijven...

Even later werd het scherm bekeken door een deskundige. De beschadiging is ontstaan doordat er druk van buitenaf is toegepast bij de gesloten laptop.... Geen fabrieksfout, dus. Oeps. Mixed feelings! Was ik nu naar Amsterdam gekomen om te horen dat er niets aan te doen was? Wat ontzettend zonde. Aan de andere kant, gewoon accepteren en dan kan de MacBook gelukkig weer mee naar huis. Ik gebruik immers bijna altijd de BenQ, of de Citique als scherm. Bijna was ik opgelucht, want dan kon ik lekker doorwerken aan de opdrachten die af moesten.

"Maar", zei de deskundige, "omdat de laptop verder helemaal tiptop in orde is, ik zie verder geen enkele schade, kan ik eenmalig coulant zijn en de schade laten repareren". Oeps. Wéér mixed feelings. Ik vroeg of ie dan moest blijven en hoe lang dan?

Fujifilm X-Pro2 & XF56 mm

Fujifilm X-Pro2 & XF56 mm

Een week zonder...

Dat is wel een uitdaging. Een stresstest van mijn back-up systeem dat mijn fotografie draaiende houdt. Al met al heeft mijn werk iets meer dan een dag vertraging opgelopen, doordat mijn iMac en Cintique weer gekalibreerd moesten worden én voorzien van de laatste updates van ondermeer Lightroom en Photoshop CC. Inmiddels staan er alweer twee klantengalerijen online en kan ik weer even met jullie bloggen. Nog een paar dagen en dan kan ik ook in de studio weer editen en printen. Want daarvoor heb ik de MacBook gekocht: gemakkelijk switchen tussen thuis werken en in Dreumel op één machine waarop alles draait met de laatste updates.

Comment