Hi peeps,

Wanneer je druk bezig bent geweest, is het goed rusten. Relax, trek je schoenen uit, neem een wijntje en geniet van dit recept:

Recept

Men neme een statief en een flitser (met Rogue Flashbender). Zet je camera op 1/250 (of lager voor meer omgevingslicht) en richt op de wolken. Stel je diafragma zó in dat de hooglichten niet uitgebeten raken. Vervolgens de camera op het statief zetten en de compositie maken. Zet een krukje in het beeld en stel daarop scherp om vervolgens de lens (of de camera) op handmatige scherpstelling te zetten. Cool. Slokje wijn!! Proost.

Ga op het krukje zitten, trigger de flitser en meet met een belichtingsmeter de hoeveelheid flitslicht die op je gezicht valt. Dit moet exact het f-getal worden waarop je je diafragma hebt ingesteld. Stel hierop je flitser in en schenk een nieuw glaasje wijn in.

Neem vervolgens een foto van jezelf op het krukje. Loop daarna weg en neem het krukje mee, zodat je een foto kunt maken van de achtergrond. Plaats beide foto's in Photoshop. Hierbij moet de achtergrond de onderste laag zijn. Maak een laagmasker aan (reveal all, of in het Nederlands 'alles onthullen'). Selecteer de zwarte kleur en borstel over het krukje. Waar je geborsteld hebt, wordt de bovenste laag doorzichtig. Je kijk daardoor op de onderste laag, met de achtergrond. Het krukje verdwijnt en jij zweeft (door de alcohol?).

Neem nog wat detailextractor en color contrast (NIK collection) om de afbeelding op smaak te brengen.

Geniet verder van je wijntje!

Fotografie is fun! En zeker met een wijntje erbij.....
— Maik Jansen

Door Maik Jansen

Body: Nikon D700
Lens: Sigma 24-70 2.8
Belichting: 1/250 sec @ f/8,0 ISO 100, 24 mm

Klik om te vergroten

Like deze post? Deel hem met je vrienden. Hips.