Huisdierenfotografie

Regelmatig hoor ik fotografen een beetje lacherig doen wanneer het gaat om het fotograferen van huisdieren. Het gaat volgens hen toch wel echt slecht met je als je daar je tijd in steekt. "Laat dat maar over aan de hobbyist".

Laat ik vooropstellen dat fotografie absoluut een hobby van mij is, al verdien ik er geld mee. Het is dus absoluut niet raar dat ik in mijn vrije tijd ook foto's maak. Gratis en voor niks. Het zou heel gek zijn wanneer daar geen kattenfoto's bij zouden zijn. Onze twee katten verrijken immers mijn leven en juist dát inspireert tot het fotograferen van die twee rakkers. Ik ben immers op de eerste plaats fotograaf. Op de tweede plaats ben ik portretfotograaf. Snap je wel? Het één is het gevolg van de ander; een specialisatie.

Mensen, en fotografen zijn ook mensen, willen graag duidelijkheid en stoppen alles en iedereen in hapklare brokjes met een duidelijk omschreven kader. Een modelfotograaf fotografeert modellen, een modefotograaf kleren en een portretfotograaf maakt portretten. Als je je dan buiten het gebaande pad begeeft, is dat voor sommigen moeilijk te verteren. Dat geldt voor alles in het leven. Ik ben volwassen genoeg om me daar weinig van aan te trekken.

Ik zeg: 'laat je niet gek maken. Fotografeer lekker wat je wilt'. Doe ik ook. 

Ik ben eerst fotograaf, daarna pas portretfotograaf.

Ik ben eerst fotograaf, daarna pas portretfotograaf.

Like deze BLOG:
Like de Facebookpagina:
Laat hier je bericht achter: