Schaatsen

Kijk eens naar buiten, mensen. Wat een weer weer. Daar jaag je nog geen hond door. Pies maar lekker binnen Fikkie. Wind en regen. Het giet (oan). Bah!

Waar zijn de echte winters gebleven? Dat vraagt elke nuilerd zich af (een nuilerd is een zeurpiet, maar aangezien de discussie nu we richting Kerst gaan eindelijk begint over te waaien, waag ik het woord Piet niet in de mond te nemen).

Het klimaat verandert. De elfsteden zullen gezwommen moeten worden, doordat we met zijn allen in honderd jaar tijd alle olie-, gas- en steenkoolvoorraden er doorheen gejast hebben. De natuur heeft er miljoenen jaren over gedaan om dat spul ondergronds te krijgen en wij stoken die koolstofvoorraad in een kleine eeuw onze kwetsbare, dunne dampkring in. Sommigen denken nog steeds dat we te maken hebben met normale variaties en natuurlijke klimaatschommelingen. "Miljoenen jaren geleden was het klimaat ook anders", zeggen ze dan. Tsja, toen waren er ook nog géén mensen hè? Als je wilt accepteren dat het weer zó warm wordt, accepteer dan ook dat de mens uitsterft!! Deze mensen geloven waarschijnlijk ook dat roken gezond is.  Enfin, genoeg over het klimaat genuild.

Nu was het dus zo geregeld in Nederland: in de zomer ga je zwemmen en in de winter ga je schaatsen. Dat was vroeger. Nu zwem je in de winter lekker in een verwarmd buitenbad en schaats je natuurlijk........ binnen! Het is tenslotte december! 

Buitenbaan op de binnenbaan

Like deze BLOG:
Like de Facebookpagina:
Laat hier je bericht achter: