Vergeet niet na het lezen van deze blog om je in te schrijven voor de nieuwsbrief. Je krijgt dan een mail wanneer er updates zijn. Zo sluit je je bij de club aan en ben je op de hoogte. Clever! 

 

Mobiel editen

Waarom zou je dat willen? Mobiel editen? Je hebt toch zo'n mooie iMac op je bureau? Yes, maar wat nou te doen als je redelijk "Facebookverslaafd" bent en een aantal dagen van huis gaat? Dan komt de iPad mooi van pas! Niet om foto's mee te maken, zoals ik opvallend veel mensen in Brugge heb zien doen, maar om ze te bewerken.  Hiervoor gebruik ik Snapseed. Een aanrader! Helaas heeft deze app geen "spot removal tool" zoals we die in Light Room, Photoshop of Snapheal pro vinden. Jammer, want hoe voorzichtig je ook bent, er zullen altijd stofjes op je sensor plakken en deze maken lelijke vlekken wanneer je met een kleine lensopening (bijvoorbeeld f/16 of f/22) fotografeert.

 

Brug @ Brugge @ België

"Bijna 200 likes"

Dit is een van de foto's die ik op mijn iPad bewerkt heb, dus mét sensor spots. Mijn volgers op Facebook viel het blijkbaar niet zo op gezien het aantal Likes (op dit moment 193):

Snapseed edit on iPad

Dit is dezelfde foto, maar nu bewerkt op mijn iMac, thuis achter mijn bureau. Zoek de verschillen.

Bridge in Brugge, Belgium. Exposure: 30 sec @ f/22 ISO 400, 24 mm

Jullie aan het woord

Zien jullie het verschil in kwaliteit? Welke foto heeft jouw voorkeur? Heb je vragen over deze foto's?

Let me know!

 

Door: Maik Jansen