Ga eens een rondje....

....lopen, fietsen, autorijden.

Wát een wisselvallig weer hè, vandaag? Geen peil op te trekken! Dan regent het en dan schijnt de zon. Lekker in de tuin zitten lezen, of aan het zwembad op je handdoek liggen is er niet bij. Voor je het weet krijg valt er een bui en is de pret bedorven. Je kunt telkens maar een halfuurtje naar buiten en dan wacht daar de wind op je. Het is zomer..... in Nederland. En dan kun je beter binnen zitten. Maar ja. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. En ik wilde fotograferen vandaag. Want als deze wisselvalligheid iets beloofd, dan is dat wel het geschenk van een prachtige Nederlandse wolkenlucht. Laat er maar een buitje vallen! Tussendoor richt ik mijn camera. Vanuit de auto, dat wel. Dan kan ik ook een buitje uitzitten.

Onderstaande plaatjes zijn in en om Horssen gemaakt, het dorp waar mijn huis en mijn studio staan. In een uur tijd had ik genoeg materiaal om lekker achter de computer, met een kopje koffie aan de slag te gaan. Enjoy.

Klik om te vergroten:

Fototip

Heb jij een excuus om niet te fotograferen? Of zie jij mogelijkheden, ook wanner het weer slecht is? Ga je op zoek naar interessante beelden, of wacht je af tot zich een gelegenheid voordoet? Je mag het zelf weten. Ieder zijn ding. Maar vertel mij niet dat in jouw omgeving niets te fotograferen valt. Dat is namelijk onmogelijk. Er is altijd wat te vinden! Neem nu zo'n dorp als Horssen. Het lijkt soms alsof ik alles al honderd keer gezien heb. Maar als ik erop uit ga, blijf ik nieuwe dingen ontdekken. Als ik me er maar voor open stel, mét mijn camera op de bijrijdersstoel. Neem nu bijvoorbeeld de laatste foto van de regeninstallatie. Op het moment dat ik daar langs rijd en de regen met bakken uit de lucht valt, ben ik ineens blij met de regen. Blij! Er ontstaat direct een verhaal wat mooi op beeld is te vangen. Dus ik stop, draai de autoruit omlaag en maak deze plaat, terwijl ik de bekleding van mijn auto nat laat regenen. Who cares.....

Reacties

Vragen, opmerkingen of andere reacties zijn welkom, zowel op Facebook als onder dit artikel. Je reactie wordt sowieso gelezen wanneer je deze hieronder plaatst. Tot horens!

Maik