Smaakvol Druten met modellen op de catwalk

Zondag 21 september was het zover. Een hele buslading aanstormend Beauty-talent veroverde in een mum van tijd het centrum van Druten, waar de gehele middenstand had uitgepakt met standjes, muziek en rode lopers ter promotie van Smaakvol Druten.

Gyzlene Kramer presenteerde de show op de catwalk van #eml2014 castingdag in Druten.

Elite Model Look is een van de grootste en bekendste modellenwedstrijden ter wereld. Elk jaar wedijveren tussen de drie en vierhonderdduizend jongens en meiden uit vijftig verschillende landen om ontdekt te worden door het Elite management. In elk land wordt na een serie voorrondes en finales een winna(a)r(es) gekozen ter uitzending naar de internationale finale. De hoofdprijs is vaak een contract voor een groot bedrag bij Elite New York en Parijs. Beroemdheden als Gisele Bündchen, Cindy Crawford, Wendy Dubbeld, Karen Mulder, Frederique van der Wal en Linda Evangelista startten hun carrière tijdens de Elite Model Look Castingdagen.

Op de Markt van Druten was een grote tent opgebouwd, inclusief ruimte voor publiek en een catwalk met podium waar de jury goed zicht had op de jongens en meiden die hun uiterste best deden zichzelf zo goed mogelijk te presenteren.

 

Modellenfotografie in journalistieke stijl

Normaal gesproken heb ik flitsers(s), een lichtmeter en color checker klaar liggen wanneer ik een model fotografeer. In dit geval is hiervan geen sprake, want deze blog gaat over een bezoekje aan de catwalk van Elite Model Look. Na een verkennend rondje in de tent waarin ik hoeken en achtergronden bekeek, stond ik gewoon tussen het publiek met een 70-200 mm lens te fotograferen. Uiteraard had ik het beste plekje, helemaal vooraan tegen de touwen bij het jurypodium, gevonden.

Ik vroeg of ik erbij mocht staan en er werd direct wat ruimte gemaakt.

De muziek knalde in mijn oren omdat ik vlak voor een van de speakers stond. Mijn oordoppen zaten in mijn concerttas. Ik had ze hier goed kunnen gebruiken, want de DJ had er zin in vandaag! Ik checkte of ik niemand in de weg stond en vroeg dat gewoon even voor de zekerheid aan de mensen die achter me stonden. Geen enkel probleem. Ze konden het prima zien.  Even later werden de modellen die buiten in de rij stonden naast de catwalk opgesteld en kon het fotograferen beginnen.

Een impressie van de laatste kans om gekozen te worden voor de halve finale in Amsterdam:

Klik om te vergroten:

Met alleen mooi zijn kom je er niet

Er wordt weleens meewarig gedaan over het modellenwerk. Maar ik denk dat je je talenten niet voor niets krijgt. Het presenteren van jezelf ten dienste van een modemerk, kledinglijn of een andere opdrachtgever is echt een vak waar een goede discipline en hard werk absoluut een must is. Met alleen maar mooi zijn, kom je er niet; je moet een betrouwbare vertegenwoordiger kunnen en willen zijn, met hart voor de zaak. Anders houd je het niet vol.

Voor alle deelnemers aan dit evenement geldt dat zij hun nek hebben durven uitsteken en het lef hebben hun dromen na te jagen. Groot respect en echt een diepe buiging als je persoonlijkheid zo groot is dat je dat kan. Stond u vroeger vastgenageld voor de klas als u een spreekbeurt hield? Deze jongelui niet. Zij overwonnen hun plankenkoorts en daarmee zichzelf.

Na afloop werden de halve finalisten daarom hartelijk gefeliciteerd door de jury en de aanwezige ouders en familie. De trots straalde eraf. En terecht!

- Door: Maik Jansen

Gun jezelf en mij een plezier door Maik Jansen Fotografie op Facebook te Liken. Doe mee aan de actie en win een gratis shoot!