Meegaan met de tijd.

Herfst

Het is herfst, peeps, al zouden jullie het niet geloven. Het is zo. Het modebeeld op straat begint zich aan te passen. Hoewel enkelen zich nog in korte broek en T-shirt buiten wagen (serieus zeg.....), zien we dat de najaarscollectie langzaamaan terrein wint. Regelmatig zie ik prachtige lange jassen met grote knopen, zodat je ze ook met handschoenen aan in de knoopsgaten kunt wurmen en daaronder eindelijk een alternatief voor de nog altijd zeer populaire UGG: Timberland schoenen (óók te koop met bontvoering!).

In deze tijd van het jaar is het als bedrijf niet handig de bezoekers van je website te confronteren met zomerse beelden. Als zij zien dat de beelden op je website minstens een halfjaar oud zijn, zal dit de indruk wekken dat de inhoud van de site wellicht ook niet actueel is. Het is dus essentieel dat het uiterlijk van de website meegaat met de (winter-) tijd. Dit geldt uiteraard ook voor de website van de school in Geldermalsen waarvan ik, samen met een collega, de huisfotografie verzorg. We werden dus op pad gestuurd.

Tijd voor iets nieuws

Deze keer wilde ik, voelde ik, iets anders....

Een veelvoorkomend thema in mijn fotografie is het contrast tussen de zachte menselijke huid en een harde omgeving. Stenen, staal, beton, maar ook kleding maak ik in de nabewerking vaak extra hard en grof. Vaak verzacht ik daarnaast nog de huid om het effect te vergroten. Deze keer wilde ik, voelde ik, echter iets anders. Dat kwam door het licht dat, gefilterd door de bewolking, aangenaam zacht en flatteus was. En omdat ik deze sfeer wilde behouden, heb ik voor het eerst in mijn carriere tijdens de nabewerking het contrast.....  VERLAAGD!!! Ja ga maar even zitten, ik snap het, totally shocking, neem een glaasje water en adem een paar keer rustig in via de neus, uit via de mond.

Deze foto's zijn het resultaat:

Wat denk jij? Was het een goed idee om eens iets nieuws te proberen? Maak gebruik van de gelegenheid hieronder om deze blog te liken, plussen en te tweeten. Ik kijk uit naar je reactie. 

Door: Maik Jansen

Foto's werden zoals gebruikelijk geplaatst mét toestemming van de geportretteerden.