Wouter in zijn studio

Kopje koffie? Graag! Ik ben bij Wouter, muzikant in hart en nieren. Terwijl hij in gevecht is met het koffiezetapparaat (de bonen zijn op), praten we over de band waarin hij als zanger de rol vertolkt van Alice Cooper: Cooper’s Nightmare. Ik vertel hem over mijn verleden als rockgitarist en de toon is gezet. De koffie inmiddels ook.

We moeten moeite doen om los te komen van het gesprek. Er zijn zoveel herkenbare situaties te delen, maar er moet nog gewerkt worden. Op naar de muziekstudio, waar zijn synthesizer staat en de computers om mee te componeren. Terwijl ik mijn standpunt bepaal en het licht klaarzet, ruimt Wouter nog snel wat op.

Studio

Licht

Aan of uit? Vraagt Wouter. Ik vind meerder lichtbronnen spannend en dus wil ik ze aan laten. We verplaatsen alleen de bureaulamp van het bureau naar de tafel links. Deze vult mooi wat schaduw in dat wordt veroorzaakt door mijn flitser die rechts hoog op het lampstatief staat. In het bovenstaande beeld zie je de duidelijke signatuur van een beautydish. Het is echter niet de gebruikelijke "schaal" van Elinchrom. Die heb ik thuis gelaten. Vandaag werk ik ultralicht met een opvouwbare beautydish en een reportageflitser. Zoveel power heb ik immers toch niet nodig, binnen. Alles past zo lekker comfi in mijn cameratas. Behalve het lampstatief.

Resultaat

Thuis selecteer ik drie foto's, bewerk ze en stuur ze naar de redactie. Ik hou ervan om keuzes te hebben en dus geef ik die ook aan de redacteuren. De volgende foto werd geplaatst:

Editorial Portrait