Spelen met licht

Enkele weken geleden meldde ik jullie dat ik bezig was met een persoonlijk project. In deze blog laat ik de eerste resultaten zien.

Persoonlijk project

Fotografie kan hectisch zijn. Dat maakt het interessant. Er moet nogal wat geregeld worden vóór een druk op de sluiterknop een mooie foto oplevert. Het licht, de camera instellingen, standpunt, perspectief, timing, aansturing van het model...... teveel om op te noemen. Mensen die met mij gewerkt hebben zullen beamen dat ik tijdens een shoot ook hard aan het werk ben. Het voelt heerlijk wanneer we met het team "in de flow" zitten. Knallen!

Maar soms wil ik ruimte geven aan mijn rustige kant. Ja hoor, die heb ik! Dan wil ik op de rem en met een hartslag van rond de zestig slagen per minuut lekker de tijd nemen. En dus ben ik met een persoonlijk project gestart, waarin ik die rust opzoek.

Hollandse meesters

Het project vindt inspiratie in de Hollandse meesters en dan bedoel ik niet alleen in het licht. Rembrandt, Jan Steen en Frans Hals werden tijdens hun werk gedwongen de tijd te nemen. Een schilderij is immers niet ineens af. Zo nu en dan wil ik mezelf ook zo vertragen en geen opname maken, maar een traject volgen waarin ik meer tijd kan doorbrengen met de creatie van het portret.

Werktitel gezocht

Het project heeft nog geen naam. Ik ben er nog naar op zoek. Wie helpt? Reacties in de "comments" onder de blogs worden altijd gelezen.


Hieronder vinden jullie de resultaten van mijn eerste shoot in dit project. Klik om te vergroten:

Model: Naomy

2 Comments