Broedplaats Maas en Waal....

Fotostudio Magazine Portraits

Afgelopen maanden waren druk, druk, druk. Naast de gebruikelijke opdrachten ben ik bezig geweest met organiseren en klussen. In Dreumel ben ik samen met zeven anderen gestart met Broedplaats Maas en Waal. In vier voormalige klaslokalen hebben we twee ateliers en een fotostudio ingericht, met in het midden een ontmoetingsruimte. In de studio, die ik deel met Caitlin Sas, heb ik naast de bruidsreportages en zakelijke fotografie een nieuw concept neergezet: Magazine Portraits. Dit concept richt zich op de vrouwelijke charme en gaat uit van schoonheid in elke vrouw. Een goed gevoel is daarbij het belangrijkste ingrediënt.

Opening

© Maik Jansen Fotografie

Voorpagina van de krant

Deze foto, gebaseerd op de filmposter van Ocean's 8, mocht ik samenstellen voor de voorpagina van de Maas & Waler om de officiële opening van Broedplaats Maas en Waal aan te kondigen. Op de foto zien we alle leden van de broedplaats met van links naar rechts: Wicher Gerrits, Francien Krieg, Bianca Silva, Berlinde Aalberts, Maik Jansen (🤓), Caitlin Sas, Karin Ploeg en Karin Damen. 

Ieder heeft een attribuut in handen om een beeld te geven wat zijn activiteiten in de broedplaats. Het kompas en de ui verwijzen naar coaching. Aan de penselen, de kwast en de tube verf is te zien wie de kunstschilders zijn. De lichtmeter en de camera horen natuurlijk bij de fotografen. Overigens zijn deze attributen niet grensbepalend. We hebben schilders en fotografen die coachen of workshops geven en coaches die ook beeldend bezig zijn.

Zo leren we van elkaar en delen elkaars expertise. Het aanstekelijke enthousiasme voor ieders werk vormt een inspirerende meerwaarde binnen de broedplaats. Dat hebben we de afgelopen weken tijdens alle vergaderingen en klusmomenten al mogen ervaren.

 

Groetjes allemaal. Het is fijn dat we weer even hebben kunnen bijpraten,

Maik

 

 

Wil je meer weten of de broedplaats, de studio of het concept van Magazine Portraits? Neem contact op, maak gebruik van de gelegenheid hieronder om te reageren, of kom eens langs in de studio: