Bruidsfotografie

Zoals jullie weten, ben ik sinds kort op vrijdagen vrij om fotografie-opdrachten aan te nemen. Die vrijdag is niet zomaar gekozen. Het is de dag waarop de meeste huwelijken worden voltrokken. Eindelijk kan ik mensen blij gaan maken met beelden van de mooiste dag van hun leven. Intussen ben ik uiteraard ook beschikbaar voor andere vormen van fotografie. Zo ben ik laatst weer met bruidscouturier Astrid Peters een samenwerking aangegaan. Lees er hieronder meer over.

Team

In mei waren Astrid en ik in Slot Doddendael voor een shoot met drie modellen en zes jurken. Die samenwerking was ons zó goed bevallen dat we afspraken contact te houden. Tijdens de zomer ben ik daarom op zoek gegaan naar een nieuwe locatie en kwam daarbij terecht bij de Tuinen van Appeltern. Na een goed gesprek met de afdeling Activiteiten, werden de deuren voor ons geopend. Astrid en ik begonnen direct met de samenstelling van het team. Als eerste werd Floor van Lanen (Face2FaceVisagie) benaderd. Zij had ons in mei enorm enthousiast gemaakt, doordat ze het haar en de visagie van de modellen zo mooi wist af te stemmen op de jurken en de sfeer die we wilden uitdrukken. Terwijl Astrid op zoek ging naar een geschikt model voor de drie jurken die we wilden fotograferen, ging ik op zoek naar een bloemist. Mijn voorkeur ging uit naar een locale ondernemer waar we korte lijntjes mee zouden kunnen onderhouden. Ik kreeg de tip eens contact op te nemen met Marieke de Ruiter, van Natuurlijk Bloemen van Marieke. En in haar vonden we ook direct een match. Toen Melanie Looman zich aandiende als model, was het team compleet.

De shoot

In een mooie zaal van De Tuinen startte Floor met het haar en de visagie van Melanie. Er werd lekker gekletst en het was meteen gezellig. Daarna was Astrid aan de beurt om de eerste jurk te showen. Hij stond Melanie prachtig. Terwijl we op een paar plekken in het park fotografeerden, ontving zij de felicitaties van een aantal bezoekers. Het is een aparte gezicht hoor, zo'n mooie bruid met haar gevolg. Waar zou de bruidegom zijn? Dat hoorde we niemand vragen. Telkens wanneer we voldoende foto's hadden, keerden we terug naar de zaal om Floor de gelegenheid te geven een nieuwe look te creëren en Melanie een nieuwe jurk kon aantrekken. Dat betekende ook dat we telkens verder de Tuinen in liepen voor nieuwe locaties. De middag ging dan ook snel voorbij en voor we het wisten waren we aan de laatste sessie bezig.

Resultaten

In het filmpje hieronder heb ik de foto's verwerkt die we die middag hebben geschoten. Deze worden afgewisseld met bewegende beelden, die Floor heeft gemaakt. Veel plezier bij het kijken en vergeet niet daarna te reageren in de "comments" hieronder! Je krijgt altijd reactie van mij terug.

Kijk tot het einde, waar het deuntje "I'm sexy and I know it" nog even voorbij komt. Dat nummer hadden we de hele middag in ons hoofd en we zongen en dansten tijdens het opzetten van elke set. Het maakte de shoot luchtig en de sfeer op en top!


Ken je iemand die op zoek is naar een bruidsfotograaf?
Deel deze pagina!

3 Comments