De paardenbloem

Ik loop ff de tuin in, met mijn camera, want bij de waterkant staan van die mooie paardenbloemen. Mijn blik was er op gevallen tijdens het vissen. Na drie kwartier peuteren met een wormpje aan de haak had ik één visje gevangen. Dan krijg ik het idee dat ik mijn tijd beter kan besteden.

Guesstimate

Ik denk aan mijn DOF-calculator. Daarmee kun je de scherptediepte (Depth Of Field) berekenen. Deze is afhankelijk van de brandpuntsafstand, de lensopening en de afstand tot je onderwerp. Handig als je de app het werk kunt laten doen. Jammer is alleen dat ik dichterbij ben dan een meter en dus verder een "guesstimate" moet maken, zoals de Engelsen dat zo mooi zeggen. Ik kom uit op 1/25 sec @ f/5,6 ISO 100.

Nabewerking

Een halfuur na de opname heb ik hem af, inclusief tekst van Alain Clark. Als software gebruikte ik Lightroom (globale belichting), Silver Efex Pro 2 (omzetten in zwart-wit) en Photoshop Elements 12 (toevoegen van tekst en logo).

Wat vinden jullie van het resultaat? Let me know!

1/125 sec @ f/5,6 ISO 100


Mee kletsen? Dat kán! Laat je reactie achter... Cool. :-)

Like deze BLOG en
deel met je vrienden:


Like mijn Facebookpagina: