Tegenwoordig huizen onze foto's op digitale schijven waar ze niet zomaar te bekijken zijn. Daar hebben we een computer en een monitor voor nodig.... of een telefoon. En oké, je kunt er zo wel heel veel bewaren, maar echte indruk maakt een foto op een scherm nauwelijks. Hoe anders is het wanneer we een tijdschrift inkijken? Een glossy tijdschrift met een paginavullende prent. Dát maakt een foto bijzonder. En tastbaar.  Drukken jullie nog weleens een foto af? Ik wel. Jazeker! Maar een poster? Dat nog nooit!  Maar, aha, daar was 'ie dan: de kortingscode voor het afdrukken van  posters via webprint.nl . Zeventig procent korting! Tsja, ga je toch denken of dat niet leuk is..... 'Laten we het maar eens proberen', dacht ik. Maar dan wel gelijk een van formaat: 75 x 113 cm, overigens niet eens de allergrootste die ze daar bij  Webprint kunnen produceren. Voor 12,95 euro werd hij kant en klaar in een kartonnen koker opgestuurd.:   

Big ass print

Big ass print

Dit is de poster, op de vloer in de kamer. Allemaal lachende gezichtjes. Ook die van mij, achter de telefoon (HTC One) waarmee deze foto van de poster is genomen. Het maakt echt wel indruk als je foto zo groot voor je ligt. Groter dan welk computerscherm dan ook. En scherp! 

Nu had ik al heel goede ervaringen met Webprint. Ik bestelde er het album van de vrijgezellendag van een vriend van mij en had het boek in huis vóór de trouwerij. Het bruidspaar was er erg blij mee. De kwaliteit van de foto's kwam uitstekend naar voren door de kwaliteit van het boek zelf. Daarnaast heb ik een galerij grotere prints van 20 x 30 cm bij Webprint besteld. Deze sieren nu de muur tegenover de trap in huize Jansen. Maar deze poster is voor mij het ultieme bewijs dat de kwaliteit van jouw camera, van je lenzen, je processing en je creativiteit het best tot uiting komt in een 'Big ass print'.....

Volgende project op aluminium? We'll see. 

 

2 Comments