Gelukkig nieuwjaar

En zo zijn we alweer in de eerste week van 2019 aangekomen. De eerste fotoshoots, portretsessies en publicaties van het nieuwe jaar zijn alweer een feit. De tijd vliegt en dus is het handig even stil te staan. Niet dan? Ja toch?

Zo dacht ik er ook over op oudjaarsdag en ben ik, tussen de geplande festiviteiten door, tóch even achter de computer gaan zitten voor een terugblik. Kijken jullie met me mee? Klik hieronder:

Fototip

Een back-up van je digitale materiaal is essentieel. Je raakt gemakkelijker enkele tienduizenden bestanden kwijt dan een ouderwets album met vijftig foto’s. Ik koop elk jaar twee externe schijven van 2TB. Op de ene werk ik. De andere dient als back-up. Na het formatteren en het geven van de juiste naam (2019 ORIG en 2019 BACKUP), plaats ik op de werkschijf een nieuwe LR catalogus. Hierin importeer ik een jaar lang de foto’s van elke sessie. Een keer per week hangen beide schijven aan mijn computer en wordt de werkschijf gekloond naar de back-up. Deze back-up wordt daarna op een andere locatie bewaard. Het programma dat voor mij het werk doet heet: Carbon Copy Cloner. Zelf zit ik gewoon lekker aan de lunch of houd mijn social media bij.

Je kunt hier een dertig dagen gratis versie downloaden: Carbon Copy Cloner.
Ik gebruik de welbekende oranje Rugged USB-C schijven van LaCie.

De beste wensen!

Ik wens jou een gelukkig, gezond en liefdevol nieuwjaar toe en kijk uit naar alle goeds wat komen gaat. Ben je dit jaar ook weer van de partij?

Groetjes,

Maik